Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ROMÂNII din străinătate care trimit peste ACEASTĂ SUMĂ în țară, VERIFICAȚI de statul român! VEZI AICI despre câți BANI este vorba

ROMÂNII din străinătate care trimit peste ACEASTĂ SUMĂ în țară, VERIFICAȚI de statul român! VEZI AICI despre câți BANI este vorba

Un articol de: B1.ro - 30 Mar 2018, 10:52
ROMÂNII din străinătate care trimit peste ACEASTĂ SUMĂ în țară, VERIFICAȚI de statul român! VEZI AICI despre câți BANI este vorba Economic

O instituţie a statului român vrea să ştie toate datele tranzacţiilor care depăşesc 1.000 de euro între cetăţenii români. Cele mai întâlnite astfel de tranzacții se regăsesc la românii aflați în străinătate, în cazul în care trimit bani rudelor din România.

Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede că orice bancă sau serviciu de transfer de bani are obligaţia să transmită în maximum 3 zile raportul pentru orice remitere de bani mai mare de 1.000 de euro.
Cele mai multe tranzacţii între persoane fizice au loc între românii din străinătate şi rudele de acasă, definite drept remitenţe.

Proiectul de lege promovat de Oficiu pe 31 ianuarie este în dezbatere între instituţiile statului pentru a fi asumat şi trimis în Parlament spre dezbatere şi adoptare, scrie g4media.ro.

Dacă proiectul de lege va fi votat în forma propusă de Oficiul pentru Spălarea Banilor, băncile şi furnizorii de servicii precum Poşta Română, Western Union sau Money Gram vor avea obligaţia să raporteze la Oficiu datele despre orice tranzacţie care depăşeşte echivalentul în lei a 1.000 de euro.

Oficiul susţine că iniţiativa legislativă transpune noua legislaţie europeană în domeniul combaterii fenomenului de spălare a banilor, Directiva 2015/849 a Parlamentului European și a Consiliului UE.

Problema este că România e statul membru UE cu una dintre cele mai mari comunităţi de cetăţeni plecaţi să lucreze în străinătate, estimările Ministerului pentru Românii de pretutindeni fiind de 3,5 – 4 milioane.

Citeşte mai multe despre:   statul roman,   strainatate