Românul care primește bani pentru 149 de contracte de muncă active. Cum reușește „performanța"
Majoritatea românilor lucrează în baza unui singur contract, cel obișnuit, contractul individual de muncă. Alții au 2-3 contracte, de regulă pe drepturi de autor. Din punct de vedere al numărului de angajamente active, lider detașat la nivel național este un salariat cu nu mai puțin de 149 de contracte.
Contractele acestuia sunt cu normă parțială, iar veniturile pe care le încasează nu sunt colosale. În baza contractelor însumate, salariatul român încasează luna suma de 3.300 de lei, ceea ce înseamnă în medie, 22 de lei/contract.
În România, alți 400 de salariați au câte 10 contracte active, peste 660 au câte 9 contracte, iar aproape 800 au 8 contracte concomitent, informează Economica.net, în baza unor date colectate de la Inspecția Muncii. Potrivit legii în vigoare, nu există o limită a numărului de angajamente active pentru un angajat.
Ce se întâmplă cu salariul minim
Printre cele mai importante decizii ale Guvernului la început de an este majorarea salariului minim brut. Proiectul se află încă în proces de avizare.
„Salariul minim a fost astăzi (n.r. - miercuri, 30 decembrie) în primă lectură. Ştiţi foarte bine, este o decizie de a creşte la 2.300 de lei şi aceasta va fi valoarea salariului minim de la 1 ianuarie. Nu a fost adoptată astăzi, am fost asiguraţi că este ok să fie adoptat şi săptămâna viitoare", a spus Cîţu pe 30 decembrie, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, anunţă Agerpres.
Premierul Cîţu a adăugat că decizia majorării salariului minim la 2.300 de lei a fost deja luată de Guvern.