Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Românul Dan Alexandru vrea să aducă flacăra olimpică în țară în luna august

Românul Dan Alexandru vrea să aducă flacăra olimpică în țară în luna august

Un articol de: - 01 Iul 2012, 13:02
Românul Dan Alexandru vrea să aducă flacăra olimpică în țară în luna august Foto: saccsiv.wordpress.com Economic
Experienţă inedită pentru românul care a purtat pe o distanţă de 300 de metri, flacăra Jocurilor Olimpice de la Londra. Acesta a declarat  într-un interviu pentru Evenimentul Zilei că este mândru că este român, într-o ţară în care apar des articole în care imigranţii din Regat sunt criticaţi. Românul Dan Alexandru are intenţia de a aduce flacăra olimpică în România în luna august.

Imaginile video au surprins cum Dan trece relaxat, cu flacăra în mână, asaltat cu urări de bine, pe străzile din oraşul Leeds, unde locuieşte. Spre bucuria acestuia, a fost  înconjurat de numeorşi români.

Ştiam din decembrie anul trecut. Am primit vestea de la unul dintre sponsorii principali, ei mi-au dat primii ştirea că nominalizarea de la biserică a fost acceptată. A fost ideea ca toţi cei 8.000 de oameni care poartă flacăra să fie oameni care au schimbat ceva în comunitatea din care provin. La noi a fost vorba de comunitatea de români de la Leeds. Pe baza acestei selecţii a fost trimisă povestea mea la Comitetul Olimpic şi, în martie, anul ăsta, am primit confirmarea finală. '', spune Dan Alexandru.

Prin acestă participare, românul susţine că a vrut să lase ceva  în urmă pentru următoarele generaţii de români stabiliţi în Marea Britanie. Totodată, nu a omis să menţionze că în luna august si noi ne vom putea bucura de flacăra olimpică pentru că o va aduce în România.

Am zis că odată cu Jocurile Olimpice putem da un exemplu minunat pentru generaţiile de români care vor veni după noi. Sper ca mai târziu să fie şi alţi români, nu numai de aici, dar de oriunde din lume, care să poarte flacăra olimpică tot pentru români.Dacă flacăra care acum este la mine în posesie este cea norocoasă, să ştiţi că o aduc în august în România şi o las acolo până când trece criza! Obiectul a rămas la mine şi o să-l aduc în România. Este motivaţia şi inspiraţia mea. ", a spus acesta.

Dan Alexandru lucrează ca  maşinist la o fabrică de biscuiţi din Leeds. Acesta a imigrat în Marea Britanie în urmă cu 8 ani.

Flacăra olimpică va ajunge și în România
Embed: