Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Romgaz ar putea prelua CET Progresu în contul datoriilor. Conducerea ELCEN a anunțat că va face toate eforturile posibile să nu se întâmple acest lucru

Romgaz ar putea prelua CET Progresu în contul datoriilor. Conducerea ELCEN a anunțat că va face toate eforturile posibile să nu se întâmple acest lucru

Un articol de: - 29 Iun 2016, 17:39
Romgaz ar putea prelua CET Progresu în contul datoriilor. Conducerea ELCEN a anunțat că va face toate eforturile posibile să nu se întâmple acest lucru foto: mondonews.ro Economic

Romgaz ar putea lăsa ELCEN fără CET Progresu, gajat în contul unei datorii de 200 milioane lei, așa cum s-a întâmplat în trecut cu centrala Iernut.

Marcel Nicolaescu, directorul general al producătorului de energie ELCEN, a declarat că va face toate eforturile posibile să nu se întâmple acest lucru, informează Agerpres.

"Determinat de faptul că noi avem datorii la furnizorii de gaze, pentru faptul că nu am încasat debite de la RADET, avem un sechestru începând cu 2 iulie de către Romgaz pentru o datorie de 200 de milioane (de lei — n.r.) un sechestru care nu vreau să mă gândesc, e pus pe o centrală și nu vreau să-mi aduc aminte că se întâmplă același lucru ca acum câțiva ani când, pentru aceleași datorii pe care ELCEN le avea la furnizorii de gaze, a trebuit să dăm în plată o centrală, Iernut, pentru datorii. Nu vreau să mă gândesc la acest lucru", a spus Nicolaescu, după întâlnirea de la Ministerul Energiei cu ministrul de resort, Victor Grigorescu, și cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

El a adăugat că va cere Romgaz eșalonarea datoriei, în contextul în care se vor găsi soluții ca și RADET să plătească, la rândul său, datoria către ELCEN.

"Luni mă voi deplasa la Mediaș, împreună cu echipa mea de la ELCEN, pentru a negocia cu Romgaz de așa manieră încât să eșalonăm aceste 200 de milioane în perspectiva în care găsim înțelegere, și sunt convins că vom găsi, la doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, să eșalonăm și datoria RADET către noi. O să eșalonăm și noi de așa manieră încât să nu ajungem pentru a doua oară să dăm o centrală în plată. Vom face toate eforturile", a adăugat Nicolaescu.

La începutul acestei luni, Adrian Diaconu, director financiar-comercial adjunct al ELCEN, declara că, din cauza creanțelor pe care le are de încasat de la RADET, ELCEN nu poate achita contravaloarea gazelor primite de la furnizorii săi.

Compania are contracte cu Petrom și Romgaz, dar și un contract de import de gaze. Potrivit lui Diaconu, Romgaz ar putea bloca conturile ELCEN în 2 iulie, din cauza unor datorii care se ridică la 330 de milioane de lei.

 

A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   ELCEN,   Romgaz,   RADET