Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Rovana Plumb: Salariul minim brut va creşte cu 75 de lei din ianuarie, la 975 de lei

Rovana Plumb: Salariul minim brut va creşte cu 75 de lei din ianuarie, la 975 de lei

Un articol de: - 13 Oct 2014, 11:30
Rovana Plumb: Salariul minim brut va creşte cu 75 de lei din ianuarie, la 975 de lei Foto: rovanaplumb.ro Economic

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat luni, că salariul de bază minim brut pe ţară va creşte cu 75 de lei din ianuarie 2015, ajungând la 975 de lei, informează Mediafax.

Aceasta a precizat că, potrivit Codului muncii, salariul de bază minim pe țară garantat în plată, corespunzător programului normal de muncă, se stabileşte prin hotărâre de Guvern, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.

"În cazul în care programul normal de muncă este, potrivit legii, mai mic de opt ore zilnic, salariul de bază minim brut orar se calculează prin raportarea salariului de bază minim brut pe ţară la numărul mediu de ore lunar potrivit programului legal de lucru aprobat", conform prevederilor Codului muncii.

În 2014, prin hotărâre de Guvern aprobată în noiembrie 2013, salariul de bază minim brut pe ţară a fost majorat în două etape, cu câte 50 de lei.

Astfel, de la 1 ianuarie, salariul de bază minim brut a crescut de la 800 la 850 de lei, iar din iulie, acesta este de 900 de lei, pentru un program complet de lucru de 168 de ore în medie pe lună, reprezentând 5,357 de lei pe oră.

Citeşte mai multe despre:   Rovana Plumb