Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Rovana Plumb: Speculațiile privind egalizarea vârstei de pensionare în 2015 sunt false

Rovana Plumb: Speculațiile privind egalizarea vârstei de pensionare în 2015 sunt false

Un articol de: - 28 Aug 2013, 23:52
Rovana Plumb: Speculațiile privind egalizarea vârstei de pensionare în 2015 sunt false Economic

Vicepreşedintele PSD, Rovana Plumb, a atras atenţia că "speculaţiile" potrivit cărora România ar egaliza vârsta de pensionare în 2015 sunt false şi nu au legătură cu documentele discutate de Guvern, transmite Agerpres.

Aceasta spune că nu se pune problema egalizării vârstei de pensionare la 65 de ani în viitorul apropiat, deşi Uniunea Europeana a recomandat deja acest lucru. Mai mult, ministerul Muncii a anunţat că a negociat ca acest lucru să aibă loc până în 2015.

„În Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2013-2020, nu se pune problema egalizării vârstei de pensionare la 65 de ani în 2015. Nicăieri în textul strategiei nu se aminteşte o astfel de acţiune asociată cu un asemenea termen. Deşi Uniunea Europeană a recomandat ca egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi să se realizeze mai rapid, ministrul Muncii a negociat ca acest lucru să aibă loc până în 2035, pentru ca România să se poată pregăti pentru o astfel de măsură", a declarat Rovana Plumb, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Citeşte mai multe despre:   Rovana Plumb