Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic RSC&RDS vrea să își suprataxeze clienții la serviciile de roaming în UE

RSC&RDS vrea să își suprataxeze clienții la serviciile de roaming în UE

Un articol de: - 13 Iun 2017, 18:50
RSC&RDS vrea să își suprataxeze clienții la serviciile de roaming în UE Economic

RCS&RDS a solicitat autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) să poată aplica o suprataxă pentru o perioadă de un an pentru serviciile de comunicații folosite de clienți în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și tărilor din Spațiul Economic European (SEE), informează HotNews, citât oficiali ai autorității.

Asta în condițiile în care începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile și datele consumate în roaming în UE/SEE se vor scădea din resursele naționale incluse.

Potrivit ANCOM, ”conform regulamentului european, furnizorii care nu pot susține comercial furnizarea 'Roam like at home' pot solicita autorității naționale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxă în plus față de tarifele naționale, încă de la primul minut/SMS/MB consumat în roaming in UE/SEE”.

De altfel, DIGI, compania mama a RCS&RDS, și-a avertizat investitorii că modelul său de afaceri ar putea fi pus în pericol de eliminarea tarifelor de roaming.

”Dacă ANCOM nu va aproba cererea noastră privind aplicarea unei suprataxe conform termenilor Regulamentului de Roaming în UE anterior datei de 15 iunie 2017 și ulterior, la fiecare 12 luni, vom fi nevoiți să suportăm în totalitate costurile de gros în roaming ale clienților noștri", se arată în raportul pe 2016 către investitori publicat de RCS&RDS. 
 

Citeşte mai multe despre:   clienti,   UE