Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Rusia a scăzut cu 10 dolari prețul gazelor pentru Republica Moldova

Rusia a scăzut cu 10 dolari prețul gazelor pentru Republica Moldova

Un articol de: - 26 Dec 2013, 20:30
Rusia a scăzut cu 10 dolari prețul gazelor pentru Republica Moldova Foto: tribuna.md Economic

Ministrul Economiei de la Chișinău, Valeriu Lazăr, a anunțat, joi, că compania Moldovagaz a finalizat la Moscova negocierile privind prelungirea contractului de livrare a gazelor pentru anul viitor, iar prețul a scăzut cu 10 dolari pe mia de metri cubi, relatează Agerpres. Astfel, prețul gazului va fi 365 dolari pentru o mie de metri cubi.

Potrivit lui Lazăr, cel mai probabil, tariful pentru consumatori nu va fi modificat.

De asemenea, ministrul Economiei a precizat că prelungirea contractului pentru 2014 oferă oportunităţi pentru negocierea unui nou acord, având în vedere că cel precedent a expirat la 31 decembrie 2011, iar părţile nu au reuşit să semneze alt contract, cel vechi fiind prelungit anual.

Moscova condiţionează semnarea unui nou acord de renunţarea de către Republica Moldova la documentele semnate în cadrul Tratatului Energetic European şi de rezolvarea problemei datoriilor la gaz, de peste patru miliarde de dolari.

Între timp Republica Moldova caută alternative de furnizare a gazului natural, astfel că la 27 august au început lucrările de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni, menit să asigure posibilitatea importului de gaze naturale din România.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova