E oficial, s-a schimbat iar vârsta de pensionare: Noile condiții par imposibil de îndeplinit! Tu ești pe listă?

E oficial, s-a schimbat iar vârsta de pensionare: Noile condiții par imposibil de îndeplinit! Tu ești pe listă?

Au fost anunțate noi modificări în legătură cu limita de vârstă pentru pensionare, anunță. Modificările vizează femeile care au realizat stagiul minim de cotizare, care au născut trei copii și i-au crescut până la vârsta de 16 ani să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu șase ani.

Totodată, începând cu al patrulea copil, se adaugă câte un an la reducerea vârstei de pensionare. Astfel, spre exemplu, o femeie care a realizat stagiul minim de cotizare, a născut și crescut patru copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu șapte ani.

În plus, potrivit aceluiași algoritm, o femeie care a născut și crescut cinci copii va beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu opt ani, dacă a realizat stagiul minim de cotizare. Pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condițiile privind vârsta standard de pensionare și stagiul minim de cotizare. Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați, respectiv de 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei vârste se realizează prin creșterea vârstelor standard de pensionare.

Urmăriți B1TV.ro și pe