Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic S-a terminat: Adio, PRIMA CASĂ! Senatul tocmai a dat aviz favorabil

S-a terminat: Adio, PRIMA CASĂ! Senatul tocmai a dat aviz favorabil

Un articol de: B1.ro - 17 Sep 2019, 17:28
Economic

Comisia de buget-finanţe a Senatului a acordat, marţi, aviz favorabil pentru proiectul înaintat de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, privind modificările aduse Programului Prima Casă. Inclusiv numele programului va fi schimbat, anunță Capital.

Propunere legislativă a lui Eugen Teodorovici prevede modificarea OUG 60/2009 privind programul Prima Casă, care este redenumit ”O familie, o casă”.

Prin limitările impuse, venituri de maximum 4.500 şi 7.000 de lei net pentru familiile cu copii şi a valorii împrumutului la 66.500 euro, programul Prima Casă devine într-adevăr un program social.

Dacă până acum orice individ putea accesa un credit cu dobândă redusă şi cu garanţia statului, (de multe ori, oameni cu venituri foarte mari îşi completau preţul dat pe o locuinţă cu un credit Prima Casă), acum doar familiile fără copii cu venituri de maximum 4.500 de lei şi cele cu unul sau doi copii cu venituri de maximum 7.000 de lei pot accesa acest program. La prima vedere poate părea o reducere destul de drastică ce ar putea conduce la scăderea creditării aflată deja în declin.

În numărul celor care se califică la un astfel de credit (familiile cu copii, unde părinţii încasează salariul mediu pe economie) este de peste două milioane de persoane, ceea ce nu indică neapărat o scădere a creditării, scrie Economica.net.

 

 
 
Loading...