Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic S-a terminat! Una dintre CELE MAI MARI BĂNCI închide 160 de sucursale: 800 de angajaţi ÎŞI FAC BAGAJELE. „Guvernul ar trebui să intervină!”

S-a terminat! Una dintre CELE MAI MARI BĂNCI închide 160 de sucursale: 800 de angajaţi ÎŞI FAC BAGAJELE. „Guvernul ar trebui să intervină!”

Un articol de: B1.ro - 02 Mai 2018, 11:29
S-a terminat! Una dintre CELE MAI MARI BĂNCI închide 160 de sucursale: 800 de angajaţi ÎŞI FAC BAGAJELE. „Guvernul ar trebui să intervină!” Economic

Royal Bank of Scotland va închide 162 de sucursale în Anglia şi în Ţara Galilor în acest an, aproape 800 de angajaţi urmând a-şi pierde locul de muncă, anunţă The Guardian, citat de ZF.

RBS a transmis că reducerile de personal au fost rezultatul unei înţelegeri încheiate în 2017 cu Uniunea Europeană, în urma căreia banca nu a fost forţată să vândă 300 de sucursale, aşa cum era plănuit, ci să închidă 60% dintre ele.

UE a cerut vânzarea acelor sucursale, pentru a creşte competitivitatea, ca o condiţie a ajutorului oferit băncii în 2009, când RBS era în cădere liberă spre faliment. Cu toate acestea, nu s-a găsit cumpărător.

Banca a transmis că 109 sucursale vor fi închise în iulie şi august, iar 53 dintre acestea vor fi închise în noiembrie, în total 792 de angajaţi fiind concediaţi.

Până la sfârşitul anului 2018, RBS ar trebui să rămână cu 859 de sucursale, adică un minus de 1.000 de sucursale faţă sfârşitul anului 2014.

Nicky Morgan, care conduce comitetul Trezoreriei, a criticat decizia RBS, susţinând că guvernul ar trebui să intervină dacă aceste închideri duc la scăderea gradului de incluziune financiară.

În ultimii ani mai multe bănci comerciale au luat decizia de a-şi micşora prezenţa fizică, bazându-se pe premisa banking-ului online. „Dar sucursalele fizice rămân vitale pentru mulţi clienţi, în special pentru cei vulnerabili şi pentru cei din zonele rurale.

Citeşte mai multe despre:   RBS,   Scotia_1,   Royal Bank of Scotland