Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Investitorul austriac S+B Gruppe achiziţionează o proprietate celebră din faţa BNR: Acesta ar urma să ridice o clădire de birouri sau un hotel

Investitorul austriac S+B Gruppe achiziţionează o proprietate celebră din faţa BNR: Acesta ar urma să ridice o clădire de birouri sau un hotel

Un articol de: Sebastian Pricop - 16 Iul 2019, 08:49
Foto: sbgruppe.at Economic

Austriecii de la S+B Gruppe, prezenţi pe piaţa imobiliară din România dar şi în viticultură sau anteprenoriat, au cumpărat clădirile și parcarea din fața Băncii Naționale a României de la dezvoltatorul cu capital italiano-român Conta Investment, într-o tranzacție de circa 11 milioane de euro, anunţă profit.ro.

Acest spaţiu ar putea fi folosit pentru construcţia unui imobil de birouri sau a unui hotel.

Proprietatea achiziționată de austrieci dispune de o suprafață totală de teren de 4.973 de metri pătrați și este amplasată pe strada Doamnei nr. 7-9-11. 

Una dintre clădiri a fost cinematograful pentru copii Doina, iar în parcarea de 457 de locuri au funcționat, până în 2003, Galeriile Blanduziei și, în trecut, Compania de Teatru de Operetă și Comedie Blanduzia. 

Vânzătorul proprietății, compania Conta Investment, a cumpărat aceste imobile în perioada 2008-2010 și a obținut mai multe Planuri Urbanistice Zonale (PUZ). Cel mai recent aviz pentru PUZ, obținut la finalul anului trecut, prevede realizarea unui ansamblu de clădiri cu funcțiune mixtă – birouri, galerie comercială, hotel, cu regim de înălțime de șapte etaje și patru subsoluri de parcare. Înălțimea maximă aprobată este de 30 de metri. 

Tranzacția a fost motivată de o datorie bancară de aproape 13 milioane de euro pe care Conta Investment trebuie să o ramburseze. În acest sens, cele două părți au semnat în 19 iunie 2019 o promisiune bilaterală de dare în plată care prevede transferul proprietăților de la Conta Investment la Doa Center Invest, firmă deținută de S+B din Viena. 

Citeşte mai multe despre:   BNR
 
 
 
Loading...