Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic S&P: Investitorii ar trebui să vândă repede acțiunile deținute la companii spaniole

S&P: Investitorii ar trebui să vândă repede acțiunile deținute la companii spaniole

Un articol de: - 20 Iul 2012, 17:45
S&P: Investitorii ar trebui să vândă repede acțiunile deținute la companii spaniole Foto: en.trend.az Economic

Analiștii Standard & Poor’s îi sfătuiesc pe investitorii care dețin acțiuni la companii spaniole să vândă rapid aceste titluri, înainte ca Guvernul de la Madrid să fie nevoit să ceară un ajutor pentru economie de la UE și FMI, informează CNBC.

Randamentele obligațiunilor Spaniei rămân în continuare peste 7%, un nivel considerat nesustenabil pentru acest stat, care încearcă să evite să ajungă în situația dificilă în care se află Irlanda, Grecia sau Portugalia, care au cerut pachete de salvare condiționate de măsuri dure de austeritate.

Considerăm că Spania va primi ajutor financiar (pentru întreaga economie, n.r.) în următoarele trimestre, alăturându-se Greciei, Irlandei şi Portugaliei în rândul statelor car nu se pot finanţa de pe piaţă”, a declarat Rob Quinn, analist la S&P Capital IQ.

Statul spaniol are avea nevoie de 280 de miliarde de euro pentru a se finanța în următoarele 18 luni, însă rezervele uniunii monetare pentru sprijinirea statelor se ridică la numai 260 de miliarde de euro, potrivit analistului S&P.

Citeşte mai multe despre:   Spania,   investitori,   FMI