Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Salarii colosale în sindicate: Pe primul loc apare Leonard Bărăscu, liderul Sanitas, cu un venit de 91 de mii de euro anual

Salarii colosale în sindicate: Pe primul loc apare Leonard Bărăscu, liderul Sanitas, cu un venit de 91 de mii de euro anual

Un articol de: B1 TV - 03 Aug 2016, 17:48
Salarii colosale în sindicate: Pe primul loc apare Leonard Bărăscu, liderul Sanitas, cu un venit de 91 de mii de euro anual Foto: targoviste.info Economic

91.000 de euro pe an sau 7.500 de euro pe lună. Acesta este venitul de nabab al lui Leonard Bărăscu, liderul Federaţiei Sanitas. Suma colosală a fost descoperită după ce acesta şi-a depus declaraţia de avere. În top mai apar cu venituri impresionanate şi Eugen Luha, președintele Federației Sindicatelor Gaz-România şi Marius Sepi, prim-vicepreședinte al Federației Sanitas din România. Cel din urmă a încasat anul trecut 176.040 lei în urma funcţiilor deţinute, informează B1 TV.

Declaraţiile de avere ale liderilor sindicali arată că aceştia beneficiază, din partea sindicatelor pe care le conduc, de venituri impresionante. În clasament, pe primul loc apare Leonard Bărăscu, liderul Sanitas. Acesta primeşte de la federaţia pe care o conduce aproape 7.500 de euro. El a avut în 2015, potrivit propriei declarații de avere venituri de 404.591 lei. Ca președinte al Federației Sanitas din România, Bărăscu a luat 135 de mii de lei, la care a adăugat, tot de la federație, 82 de mii, pentru activități „în afara funcției de bază". Alți 99 de mii de lei au intrat în contul său de de la CNSLR Frăția. Şi în urma funcţiei de vicepreședinte al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România a mai încasat 90 de mii de lei.

Pe locul doi al celor mai bine plătiţi lideri sindicali se află Eugen Luha, președintele Federației Sindicatelor Gaz-România și vicepreședinte CNSLR Frăția. El a încasat în 2015, potrivit declarației de avere, 52 de mii de lei ca președinte al FSGR, 132 mii lei ca manager de proiect pentru FSGR, 8 mii lei ca membru în AGA a SC Sind România SRL şi 4.300 lei ca vicepreședinte al CNSLR Frăția. În total, 195 de mii lei de pe urma funcțiilor sindicale.

La acestea, Luha a adăugat 181 de mii de lei ca șef de departament la EON Servicii, 24 de mii de lei ca director al Asociației Naționale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România și 180 de mii de euro ca membru în Consiliu Supraveghere EON Ag Dusseldorf.

Pe locul trei este Marius Sepi, prim-vicepreședinte al Federației Sanitas din România. Acesta a încasat anul trecut 56 de mii lei ca președinte al Sindicatului Județean Sanitas Alba, 88 de mii de lei ca prim-vicepreședinte al Federației Sanitas din România, 4.900 lei ca președinte al Filialei CNSLR Frăția Alba și 28 de mii de lei ca salariat al Federației Sanitas din România. În total, deci, 176.040 lei.

Iar lista continuă cu Mircea Ciocan, vicepreședinte Federația Sanitas din România, cu un venit de 148 de mii de lei, Ion Samoilă, vicepreședinte CNSLR Frăția, președinte Institutul de Educație și Studii Sindicale, președinte Federația Sindicatelor Termoelectrica, membru al AGA Sind Tour Trading SRL cu un venit de 133 de mii de lei.

 

Citeşte mai multe despre:   salarii,   sindicate