Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Salariile militarilor care participă la misiuni internaționale ar putea fi majorate cu 50%

Salariile militarilor care participă la misiuni internaționale ar putea fi majorate cu 50%

Un articol de: - 01 Sep 2015, 18:40
Foto: royaltv.ro Economic

Salariile și soldele soldaților care participă la misiuni internaționale ar putea fi majorate chiar și cu 50%, potrivit unui proiect legislativ inițiat de Ministerul Apărăii Naționale. Armata română este una dintre cele mai prost plătite dintre cele trimise pe frontul din Afganistan.

În proiectul legii salarizării bugetarilor, Ministerul Apărării propune majorarea cu 50% a salariilor militarilor cu grade mici şi ale celor care participă la misiuni internaţionale. Și ofițerii integrați în cele două centre NATO ar putea avea salariile mărite cu 30%.

"Am avut în vedere ca în primul rând soldații, sigur toate cadrele militare, dar în primul rând cei care au salariile mai mici să beneficieze de o soldă mai mare”, a declarat Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, potrivit Digi24.

Propunerile au primit avizul Ministerului Muncii. În acest moment, salariul de încadarare al unui soldar român este de 789 de lei, în timp ce în SUA, un soldat este remunerat cu 1.500 de dolari şi sporuri de trei ori mai mari decât cele acordate de statul român.

Și diurnele militarilor din România sunt mult mai mici decât cele ale armatei americane. Un român primește 81 de dolari, în timă ce un un infanterist american primeşte zilnic 225 de dolari.

Salariile mici, dar și dotările precare fac ca între 10 și 15% din personal să părăsească armata în fiecare an.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Dusa
 
Loading...