Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Samsung, cel mai puternic investitor în parcuri solare din România după un proiect de 100 milioane euro

Samsung, cel mai puternic investitor în parcuri solare din România după un proiect de 100 milioane euro

Un articol de: - 09 Oct 2013, 14:44
Samsung, cel mai puternic investitor în parcuri solare din România după un proiect de 100 milioane euro Foto: Incomemagazine.ro Economic

Parcul solar din Slobozia, județul Giurgiu, a fost finalizat cu ajutorul unei investiții de 100 de milioane de euro din partea companiei sud-coreene Samsung, gigantul devenind astfel cel mai puternic investitor în parcuri solare din România.
Informaţiile privind interesul gigantului Samsung pentru segmentul energetic local au apărut pentru prima dată la finalul anului trecut când Park Robyug, ambasadorul coreean pentru energie şi resurse din Ministerul de Afaceri Externe şi Comerţ, a declarat că firma analiza la acea vreme o serie de proiecte solare, transmite Ziarul Financiar.

Potrivit datelor publicate de Trans­electrica, pe data de 01.10.2013 cel mai mare proiect fotovoltaic funcţional în România are o capacitate de 45 de MW, gestionarul acestuia fiind compania LJG Green Source Energy Alpha.

În medie, pentru fiecare megawatt într-un parc solar sunt necesare între 2,3 şi 2,5 hectare, aşa că tot proiectul ocupă o suprafaţă de aproximativ 112,5 hectare. Un teren de fotbal, de exemplu, are aproximativ un hectar.

Datele de la Registrul Comerţului arată însă că 78% din acţiunile acestei firmei de proiect sunt controlate de compania Solluce România 1 BV, înregistrată în Olanda. La rândul ei, compania Solluce România 1 BV este deţinută în proporţie de 80% de către Samsung Corp., fiind una dintre companiile afiliate ale grupului Samsung, după cum arată datele publicate de conglomeratul coreean la finalul primului semestru din acest an. Restul de 20% din compania Solluce România 1 BV este deţinut de Samsung C&T Deutschland GmbH, potrivit datelor de pe site-ul Samsung.

Citeşte mai multe despre:   Samsung,   investitie