Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Samsung îşi va păstra poziţia de lider pe piaţa smartphone-urilor. Ce se va întâmpla cu Huawei?

Samsung îşi va păstra poziţia de lider pe piaţa smartphone-urilor. Ce se va întâmpla cu Huawei?

Un articol de: Catinca Giosanu - 08 Sep 2020, 08:39
Samsung îşi va păstra poziţia de lider pe piaţa smartphone-urilor. Ce se va întâmpla cu Huawei? Foto: Hepta.ro Economic

După ce anul acesta au luptat cot la cot pentru poziţia lider al pieţei de smartphone-uri, Samsung şi Huawei vor avea direcţii diametral opuse din momentul în care piaţa va începe să-şi revină la nivel mondial, transmite agenția de știri News.

 

 

Samsung îşi va păstra poziţia de lider pe piaţa smartphone-urilor

 

 

Samsung, liderul pieţei de smartphone-uri de foarte mulţi ani se va menţine constant în piaţă cu o cotă de aproximativ 21% din totalul smartphone-urilor vândute la nivel mondial.

Specialiștii în domeniu au emis o previziune a pieţei smartphone-urilor pentru 2020 şi 2021, care se pare că va arăta destul de diferit anul viitor, cu un Huawei dispărut dintre primii trei producători.

Din analiza făcută de cei de la Strategy Analytics reiese faptul că piaţa îşi va reveni mai rapid decât se credea iniţial şi că anul acesta pierderea va fi de 11%, în loc de 15,6%.

Cu toate acestea, revenirea nu se va face instant. Conform Strategy Analytics, va dura aproximativ doi ani până când se va reveni undeva la nivelul de 1,4 miliarde de unităţi din 2019.Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor

Pe de altă parte, Samsung îşi va păstra poziţia de lider anul acesta şi chiar se va distanţa anul viitor. Anul acesta, producătorul coreean este aşteptat să livreze undeva în jur de 265,5 milioane de unităţi, cu o creştere la 295 milioane de unităţi aşteptată pentru viitor.

 

 

Viitorul este sumbru pentru Huawei

 

 

În schimb, Huawei va avea de suferit. Previziunile făcute de specialiști arată indică faptul că Huawei va scădea în 2020 la 192,7 milioane de unităţi, însă va reuşi să-şi păstreze, cu o margine mică, a doua poziţie în topul producătorilor. Mai mult decât atât, Strategy Analytics preconizează că anul viitor Huawei este aşteptat să pice pur şi simplu la doar 59 milioane de unităţi. Va fi o scădere drastică, ce va duce Huawei mult în spatele Samsung.

În schimb, producătorii Apple şi Xiaomi vor rămâne distanţaţi în top 3.

Apple va scădea anul acesta la 192,7 milioane de unităţi, de la 240,5 anul trecut, însă va creşte anul viitor la 235,7 milioane de unităţi.

În ceea ce privește Xiaomi, producătorul va reuşi să crească anul acesta, în ciuda pandemiei de Covid-19, de la 124,8 milioane de unităţi anul trecut, la 129,1 milioane de unităţi în 2020. Anul viitor, Xiaomi este aşteptat să crească până la 166,8 milioane de unităţi.

Citeşte mai multe despre:   Samsung,   Huawei