Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Samsung nu a încălcat brevetele Apple, conform deciziei unui tribunal din Seul

Samsung nu a încălcat brevetele Apple, conform deciziei unui tribunal din Seul

Un articol de: - 24 Aug 2012, 12:11
Samsung nu a încălcat brevetele Apple, conform deciziei unui tribunal din Seul Foto: cnn.com Economic

Smartphone-ul Galaxy fabricat de Samsung Electronics Co, cel mai de succes model al firmei și care seamănă cu iPhone, nu a încălcat brevetele pentru design ale Apple, a decis un tribunal din Seul vineri.

Decizia sud coreană vine pe fondul unei bătălii legată de brevete a celor doi titani din domeniul tehnologic, care exprimă rivalitatea acerbă pentru supremația în industrie a celor două companii care controlează mai mult de jumătate din piața de smartphone-uri, relatează Reuters.

Decizia de vineri de la Seul a fost dată înaintea unor verdicte mai importante ce se vor da în Statele Unite. Nouă jurați au început deliberările miercuri în California în una din multele dispute între cele două firme care au loc în toată lumea, pe care analiștii le văd ca parțial motivate de încercări de a frâna răspândirea sistemului de operare Android al Google Inc, cel mai folosit software pentru telefoane mobile la nivel mondial.

“Există multe similarități de design între iPhone și Galaxy S, cum ar fi colțurile rotunjite și ecranele mari… dar aceste similarități au fost documentate în produse anterioare,” a spus un judecător de la Curtea Centrală Districtuală din Seul vineri.

“Ținând cont de faptul că schimbările mari de design sunt foarte limitate în telefoanele mobile pe bază de touch-screen în general … și de faptul că acuzatul (Samsung) și-a diferențiat produsele având trei butone și a adoptat design-uri diferite ale aparatului foto și pe laterale, cele două produse au un aspect diferit," a spus judecătorul.

El a mai explicat că este greu să susții că iPhone și Galaxy vor fi confundate de consumatori, din moment ce au logo-urile companiilor clar afișate pe spatele fiecărui model și consumatorii iau în calcul sistemele de operare, brand-ul, aplicațiile, prețurile și serviciile când își cumpără un telefon.

Judecătorul a cerut ca Samsung să înceteze imediat vânzarea a 10 produse, inculsiv Galaxy S II, și a interzis și vânzările a patru produse Apple, inclusiv iPhone 4 și iPad 2.

Curtea a decis că Apple a încălcat două brevete ale tehnologiei wireless aparținând Samsung și I s-a cerut să plătească acestei firme 40 de milioane de woni (35 de mii de dolari). Samsung a fost amendat cu 25 de milioane de woni pentru că a violat un brevet legate de așa-numita funcție bouncing-back folosită când în cadrul documentelor electronice.

Citeşte mai multe despre:   Samsung,   apple,   tribunal,   decizie,   judecata,   Coreea de Sud,   smartphone,   iPhone,   seul