Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Șase membri din conducerea BCR, recompensați anul trecut cu 1,8 milioane euro

Șase membri din conducerea BCR, recompensați anul trecut cu 1,8 milioane euro

Un articol de: - 10 Iul 2012, 12:34
Șase membri din conducerea BCR, recompensați anul trecut cu 1,8 milioane euro Foto: evz.ro Economic
Şase membri care fac parte din conducerea executivă a BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, au fost remunerați în 2011 cu peste 1,8 milioane euro sub forma componentei fixe a pachetului de recompense, iar bonusul de performanţă a fost zero, se arată în datele publicate de grup și citate de Ziarul Financiar.

În 2011, BCR a anunțat un profit net de nu­mai 17 mil. euro, după ce în T3 raportase pierderi. De asemenea, șapte conducători ai băncii au fost remunerați în 2010 cu o plata fixă de aproximativ 1,7 milioane euro şi un bonus total care a depășit 1,2 mil. euro, din care 523 mil. euro cu plata amâ­na­tă. În 2011, componentă salarială fixă de care au beneficiat şefii BCR a fost mai mare cu aproape 7%.

Comitetul de remunerare condus de Andreas Treichl, şeful Erste Group, este cel care decide acordarea de bonusuri de performanţă pentru membrii conducerii. Ele sunt oferite în funcție de mai multe criterii, inclusiv acoperirea creditelor neperformante cu provizioane, evaluarea de indicatori precum profitul net, raportul cost/venit sau valoarea economică adăugată.