Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Schimbări importante care afectează toți clienții băncilor. Iată noul regulament al folosire a CARDURILOR, ce intră în vigoare de sâmbătă

Schimbări importante care afectează toți clienții băncilor. Iată noul regulament al folosire a CARDURILOR, ce intră în vigoare de sâmbătă

Un articol de: B1.ro - 12 Sep 2019, 17:43
Economic

Schimbări importante în bănci, care privesc înclusiv clienții români, intră în vigoare de sâmbătă, 14 septembrie.

Este vorba despre prevederile Regulamentului Delegat (UE) 2018/389 de completare a Directivei UE nr. 2366/2015 a Parlamentului European și a Consiliului (PSD2) cu privire la ”standardele tehnice de reglementare pentru autentificarea strictă a clienților și standardele deschise, comune și sigure de comunicare (Regulamentul UE)”, anunță Europa Fm.

Concret, este vorba despre stabilirea cerințelor tehnice și a măsurilor de securitate pentru autentificarea strictă a clienților (SCA) și pentru comunicarea în condiții de siguranță cu terții prestatori de servicii de plată (Terți PSP).

 RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!PRIMELE IMAGINI CU LOCUL DE VECI! ROMÂNIA E ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

“La plățile online cu ajutorul cardului, pe lângă parola 3D Secure primită prin SMS la numărul de telefon înregistrat în sistem, va trebui să introduceți și un cod static format din ultimele 4 cifre ale codului numeric personal (CNP), respectiv din ultimele 4 caractere ale numărului de pașaport, dacă nu aveți CNP”, informează sursa citată.

O nouă regulă se aplică și la plățile făcute fără PIN. Doar cinci  plăți contactless la POS (de sub 100 de lei) vor putea fi făcute fără introducrea PIN-ului.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! FUEGO A PĂȚIT-O GRAV! IRINA LOGHIN A DAT VESTEA CUMPLITĂ! E ȘOC ȘI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

De asemenea, sursa citată menționează că, conform directivei PSD2 și Regulamentului UE, dacă alegeți să oferiți acces la conturile de plăți deschise la băncile din România unui Terț PSP, cum ar fi o companie fin-tech sau altă bancă, ar trebui să aveți control asupra permisiunilor și informații complete în orice moment privind datele la care are acces respectivul terț.

 
 
 
Loading...