Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Schitul care va primi anual UN MILION DE EURO de la statul român: Moaștele celebre, un atu al finanțării

Schitul care va primi anual UN MILION DE EURO de la statul român: Moaștele celebre, un atu al finanțării

Un articol de: B1.ro - 18 Apr 2019, 17:05
Economic

Un număr de 90 de parlamentari de la toate partidele vor să suplimenteze contribuația anuală a statului român pentru schitul Prodromu de la muntele Athos, singurul așezământ de pe munte în care se află călugări români. Proiectul de lege prevede majorarea sumei de la 250.000 de euro la 960.000 de euro, aproape de patru ori mai mult. În expunerea de motive, inițiatorii menționează și moaștele care află la schit, precum și icoanele făcătoare de minuni, scrie DC News. 

Din 2007, schitul Prodromu primește anual de la statul român un sfert de milion de euro, în scopul conservării obiectelor de patrimoniu aflate acolo, fonduri care au fost stabilite prin lege și care sut prevăzute explicit în fiecare buget anual al statului român. Parlamentari susțin acum că banii sunt insuficienți deoarece lucrările de restaurare a schitului trenează. Astfel, acestea ar fi terminate în proporție de numai 40%, deși au început în urmă cu 30 de ani.

În consecință, au depus un proiect de lege care suplimentează finanțarea schitului de pe muntele Athos la 960.000 de euro.

Inițiatorii invocă drept justificare a suplimentării banilor și moaștele care s-ar regăsi la Prodomu: Sfinții Ierarhi Ioan Gură de Aur, Grigorie Teologul și Modest, patriarhul Ierusalimului, Sfântul Apostol Matei, Sfânta Marea Muceniță Varvara, Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia, Sfântul Mucenic Trifon. Sunt menționate și icoanele făcătoare de minuni din inventarul schitului, dintre care piesa de rezistență este Icoana Maicii Domnului ”Apărătoarea de Foc”, care ar fi scăpat de mai multe ori schitul de la incendiu. 

Citeşte mai multe despre:   Prodromu,   Athos
 
 
 
Loading...