Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Scrisoare controversată! Ministrul fondurilor europene, criticat aspru de directorul Siveco (VIDEO)

Scrisoare controversată! Ministrul fondurilor europene, criticat aspru de directorul Siveco (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 07 Iul 2016, 08:54
Scrisoare controversată! Ministrul fondurilor europene, criticat aspru de directorul Siveco (VIDEO) foto: financiarul.ro Economic

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost în mijlocul a numeroase scandaluri în ultima perioadă. Ghinea a lansat mai multe acuzaţii cu privire la corecţiile pe care statul le suportă din cauza neregulilor din contractele de achiziţii privind proiectele finanţate din fonduri europene, arată B1 TV.

Ministrul este însă contestat de către directorul general al unei companii importante din România care îi arată abaterile care s-au petrecut în cadrul instituţiei pe care o conduce şi la care a închis ochii.

Majoritatea beneficiarilor de fonduri europene au reclamat în mod constant de-a lungul timpului neclarităţile, incoerenţa şi inconsistenţa ghidurilor de implementare a proiectelor europene. Într-o scrisoare adresată ministrului fondurilor europene Cristian Ghinea, de către directorul Siveco, acesta îi transmite următoarele:

"Cunosc cazul unei instituții publice care a obținut o finanțare pentru care a organizat o licitație. Proiectul s-a derulat cu succes, chiar a primit un premiu internațional prestigios. În 2013 însă, această instituție a primit o "corecție" de 25 la sută din valoarea proiectului. Motivul? Nu aplicase la licitația din 2009 o reglementare apărută pentru prima dată în anul 2012 ",se arată în documentul publicat de cei de la stiripesurse.ro. Potrivit surse citate, situația la care se referă directorul siveco a avut loc în Ministerul Educației.

Astfel, directorul SIVECO vrea să atragă atenţia că în timp ce Ghinea se ceartă cu toată lumea pe diferite teme, trece foarte detaşat peste faptul că avem de plătit penalităţi de milioane de euro, ca fondurile europene sunt blocate, iar absorbția acestora se află la un minim istoric.

Ministrul fondurilor europene, criticat aspru de directorul Siveco

 

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Cristian Ghinea,   fonduri europene,   director