Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Se scumpesc benzina și motorina. Prețurile carburanților din România, comparate cu cele din restul lumii

Se scumpesc benzina și motorina. Prețurile carburanților din România, comparate cu cele din restul lumii

Un articol de: Andrei Vlad - 24 Iun 2020, 14:55
Se scumpesc benzina și motorina. Prețurile carburanților din România, comparate cu cele din restul lumii Economic

În prima parte a perioadei de pandemie de COVID-19, prețurile la carburanți au scăzut drastic. Bucuria șoferilor însă, începe să se năruie, odată cu relaxarea măsurilor de izolare. 

Traficul din orașe a început să fie din ce în ce mai greu, iar șoferii din București o știu cel mai bine. Traficul pe bulevardele din Capitală a devenit un calvar, în special la orele de vârf. Pentru că cererea a crescut foarte mult, și prețurile la carburant au început să tindă spre cele de dinainte de pandemie. 

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Prețul motorinei, mai scump în România față de media la nivel global

 

O analiză realizată de GlobalPetroPrice.com reflectă evoluția prețurilor la carburanți, în ultimele luni. 

Prețul la benzină și motorină a început să scadă de la jumătatea lunii martie. În România, prețul mediu pentru un litru de motorină a ajuns în ultima săptămână la 4,58 lei, în condițiile în care minimul înregistrat a fost de 4,42 lei, în data de 18 mai. În acest moment, prețul mediu al unui litru de motorină în lume este de 4,42 lei. 

Cea mai ieftină motorină din lume este în Arabia Saudită (0,13 dolari/litru), Iran (0,16 dolari/litru) și Sudan (0,16 dolari/litru). Cea mai scumpă motorină se găsește în Hong Kong (1,84 dolari/litru), Suedia (1,54 dolari/litru) și Norvegia (1,54 dolari/litru).

 

Hong Kong, campioana prețurilor piperate la carburanți

 

În ceea ce privește benzina, în România, prețul minim înregistrat pentru un litru a ajuns la 4,22 lei, pe data de 18 mai. Înainte, benzina era cu 50-60 de bani mai scumpă. În ultima săptămână, în lume, prețul mediu pentru un litru de benzină este de 4,40 lei/litru. 

Cea mai ieftină benzină se găsește în Venezuela (0,02 dolari/litru), Iran (0,08 dolari/litru) și Sudan (0,14 dolari/litru). Cea mai scumpă benzină din lume este în Hong Kong (2,24 dolari/litru), Republica Centrafricană (1,8 dolari/litru) și Olanda (1,73 dolari/litru).  În Bulgaria, prețul mediu este de 0,95 dolari/litru, în Ungaria, 1,13 dolari/litru, iar în Moldova, 0,91 dolari/litru. 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   benzina,   motorina,   preturi