Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Sectorul turistic al Turciei, la răscruce, după ce numărul turiştilor ruşi a scăzut cu 92%. Soluția: Potențialii turiști, ca roade ale noilor relații diplomatice

Sectorul turistic al Turciei, la răscruce, după ce numărul turiştilor ruşi a scăzut cu 92%. Soluția: Potențialii turiști, ca roade ale noilor relații diplomatice

Un articol de: - 28 Iun 2016, 21:08
Sectorul turistic al Turciei, la răscruce, după ce numărul turiştilor ruşi a scăzut cu 92%. Soluția: Potențialii turiști, ca roade ale noilor relații diplomatice Foto: tuktuk.ro Economic

Sectorul turistic impresurat din Turcia speră să culeagă roadele unui număr de măsuri diplomatice de îmbunătățire a relațiilor cu Israelul și Rusia, pe măsură ce numărul străinilor din țară a scăzut la valori record, potrivit hurriyetdailynews.com.

„Din cauza crizelor regionale și globale și unele probleme bilaterale cu unele țări, am văzut cifrele de turism, care sunt mai mici decât ne-am așteptat mai devreme. Ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de turiști locali, datorită sărbătorii publice de nouă zile pentru Eid al-Fitr", a declarat prim-ministrul, Binali Yıldırım, în timpul discursului său de la o reuniune a grupului parlamentar.

Numărul de străinilor din Turcia a scăzut cu 34,7 la sută în luna mai, comparativ cu aceeași lună a anului 2015 la 2,49 milioane, potrivit datelor publicate de Ministerul Turismului. Acest lucru a marcat declinul cel mai abrupt începând cu anii 1990.

În luna mai, Turcia a vazut scaderi dramatice în principal în sosirile din Rusia și țările occidentale, pe fondul creșterii preocupărilor de securitate și rândul diplomatic cu Rusia, care a fost a doua cea mai mare sursă de turiști străini pentru Turcia, până de curând.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

Numărul de ruși turiști care vizitează Turcia a scăzut cu aproximativ 92 la sută, până la 41,004 mai, comparativ cu aceeași lună a anului 2015, în timp ce numărul de sosiri din Germania a scăzut cu 31,5 la sută, iar din Marea Britanie cu 29,4 la sută, la aproximativ 427.000 și 219.000, respectiv.

Numărul de persoane străine care au vizitat Turcia a scăzut cu 22,9 la sută, la 8,3 milioane in primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015.

Șeful Asociației Agențiilor de Turism din Turcia (TÜRSAB), Basaran Ulusoy, a reamintit că numărul de turiști israelieni care vizitează Turcia a fost cel mai ridicat în 2008, la peste 550.000.

„Odată cu îmbunătățirea treptată a relațiilor noastre cu Israelul, ne așteptăm la o creștere dramatică a numărului de turiști israelieni care vizitează Turcia”, a declarat agenției Anadolu.

Șeful Federației hotelierilor din Turcia (TÜROFED), a declarat că ținta de pe această piață ar trebui să fie de 1 milion de turiști.

„Ne așteptăm la o recuperare rapidă pe piața israeliană. Obiectivul nostru ar trebui să fie de a atrage cel puțin 1 milion de turiști israelieni, că Israelul este foarte apropiat punct de vedere geografic”, a declarat șeful TÜROFED Osman Ayık, citat de Agenția Anadolu.

Legăturile de ameliorare atât cu Israelul, cât și cu Rusia, ar avea un impact foarte pozitiv asupra sectorului.

„Putem vedea randamentele suplimentare dacă legăturile noastre cu Egiptul sunt recuperate”, a adăugat șeful Asociației Hotelierilor turcești (TÜROB), Timur Bayindir.

Citeşte mai multe despre:   Turcia,   turism