Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Şeful OMV, Gerhard Roiss, va demisiona din funcţie cu doi înainte de expirarea mandatului iniţial

Şeful OMV, Gerhard Roiss, va demisiona din funcţie cu doi înainte de expirarea mandatului iniţial

Un articol de: - 14 Oct 2014, 22:04
Şeful OMV, Gerhard Roiss, va demisiona din funcţie cu doi înainte de expirarea mandatului iniţial Foto: wirtschaftsblatt.at Economic
Consiliul director al OMV a convenit, marţi, cu directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss, să demisioneze de la conducerea grupului austriac cu data de 30 iunie 2015, cu aproape doi mai devreme decât mandatul iniţial.

Astfel, compania a început procesul de selecţie a unui candidat pentru această poziţie.

"Astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Aktiengesellschaft şi Gerhard Roiss au convenit ca Gerhard Roiss să demisioneze din poziţia de preşedinte al boardului executiv şi director executiv din data de 30 iunie 2015. Consiliul de Supraveghere a iniţiat procesul pentru identificarea unui candidat potrivit pentru a prelua poziţia de director executiv al OMV", se arată într-un anunţ al grupului austriac transmis Bursei din Viena, citat de AFP.

În acelaşi timp, Consiliul de Supraveghere a laut decizia de a integra divizia Gaze şi Energie în Divizia Rafinare şi Marketing, iar noua divizie Downstream va fi condusă, de la 1 ianuarie 2015, de Manfred Leitner, membru al Consiliului Director.

"Vor fi demarate negocieri cu Hans-Peter Floren, director executiv pe Divizia Gaze şi Energie, privind contractul său", se mai arată în comunicat.

Presa din Austria a anunţat în urmă cu câteva zile că Gerhard Roiss ar putea pleca de la conducerea companiei austriece înainte să-şi termine contractul, din cauza scăderii veniturilor operaţionale şi a unor neînţelegeri din cadrul grupului.

Roiss a devenit CEO al companiei în 2011, iar anul trecut grupul austriac i-a extins contractul până în martie 2017.

Totuşi, de atunci şi până în prezent, compania a înregistrat rezultate financiare slabe, profitul operaţional înjumătăţindu-se în al doilea trimestru din acest an, pe fondul crizei din Libia, care a determinat grupul să crească producţia de petrol în ţări unde costurile sunt mai mari, precum Norvegia, a scris presa austriacă.