Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic SEMN RĂU: Diferență RECORD de preț dintre aur și ARGINT! Așa ceva nu s-a mai întâmplat de când...

SEMN RĂU: Diferență RECORD de preț dintre aur și ARGINT! Așa ceva nu s-a mai întâmplat de când...

Un articol de: B1.ro - 04 Iun 2019, 16:38
SEMN RĂU: Diferență RECORD de preț dintre aur și ARGINT! Așa ceva nu s-a mai întâmplat de când... Economic

Luni, argintul a fost cotat cu 14,83 dolari/uncie, față de aur care a fost tranzacționat cu 1391,1 dolari/uncie. Analiștii văd un semn rău pentru economiile lumii. Ultima dată, argintul a costat atât de puțin comparativ cu aurul în 1993...

După patru luni consecutive de depreciere, săptămâna trecută, cursul argintului a afișat o nouă scădere. În 2019, prețul acestui metal prețios a pierdut aproape 6% din valoare, sporind diferența față de cotația aurului, care a devenit, astfel, un record în ultimii 26 de ani, scrie DC News.

În mare, pe fondul temerilor care au cuprins piețele lumii legate de încetinirea economiei mondiale. Un efect negativ major îl are, pentru argint, conflictul comercial dintre Statele Unite și China.

Jucătorii de la burse se tem că războiul tarifelor vamale, instituite de ambele părți, va antrena o scădere a cererii de artint și alte materii prime folosite în producția industrială. Cu atât mai mult cu cât argintul este puternic prezent în industria electronică, unul dintre cele mai afectate de acțiunile SUA și ale Chinei.

Analiștii sunt de părere că situația va continua să se agraveze și va efecta piețele bursiere ale lumii, creând un dezechilibru periculos.