Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Senatorul liberal Florin Cîţu explică consecințele acordării de subvenții companiilor de stat neperformante. 'Când nu sunt banii tăi, nu te interesează'

Senatorul liberal Florin Cîţu explică consecințele acordării de subvenții companiilor de stat neperformante. 'Când nu sunt banii tăi, nu te interesează'

Un articol de: Ionescu Tudor - 02 Iun 2019, 13:23
Senatorul liberal Florin Cîţu explică consecințele acordării de subvenții companiilor de stat neperformante. 'Când nu sunt banii tăi, nu te interesează' Sursă foto: Florin Cîțu / Facebook Economic

Subvenţiile acordate companiilor de stat neproductive duc la creşterea taxelor, la supraproducţie şi la o scăderea calităţii produselor şi serviciilor în domeniul în care sunt aplicate, a precizat senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare de pe Facebook, de sâmbătă.

Senatorul i-a acuzat, din nou, pe Euge Teodorovici (ministrul de Finanţe) şi pe Darius Valcov (consilierul Vioricăi Dăncilă pe probleme economice) de acordarea de subvenţii, conducând la "sectoare unde producţia este aruncată la gunoi sau serviciile sunt mizerabile".

"De doi ani de zile subvenţiile au reprezentat soluţia magică pentru anumite sectoare din economie. Pentru altele, dacă te iei după Orlando, Valcov şi gaşca lor de “economişti” sunt taxele mai multe şi mai mari", a precizat Florin Cîţu.

În continuare, senatorul a explicat consecinţele acordării de subvenţii.

"Este nevoie să clarificăm câteva lucruri pentru că viaţa publică s-a umplut peste noapte de specialişti în economie.

Simplu. Uitaţi ce nu ne spun cei care tot promovează subvenţii.

1. Subvenţii = Taxe ( subvenţiile trebuie să vină de undeva)

2. Subvenţiile duc la supraproducţie şi calitate inferioară a produselor şi serviciilor în domeniul în care sunt aplicate. (de aceea auzim de sectoare unde producţia este aruncată la gunoi sau serviciile sunt mizerabile. Când nu sunt banii tăi, nu te interesează )", a explicat senatorul.

Ce soluții propune  Florin CîțuScandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Pentru a rezolva problema, într-o altă postare, Florin Cîțu a promis: "Îngheţarea tuturor programelor de subvenţii (de la buget) şi ajutor de stat până la finalizarea unei analize care să arate dacă banii cheltuiţi de la buget au randament pozitiv în economie. Rămân acele programe care arata că banii investiţi de la buget nu sunt irosiţi".

De asemenea, el a promis şi: "eliminarea subvenţiilor pentru domeniile unde există fonduri UE nerambursabile".

Nu este, însă, prima dată când factorul politic promite stoparea (parţială sau totală) a subvenţiilor acordate companiilor de stat neperformante - multe dintre ele rămase neperformante încă din perioada comunistă.

Postarea originala de pe Facebook a senatorului PNL, Florin Cîţu

Citeşte mai multe despre:   florin citu_1