Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Sistemul de taxare inversă pentru cereale nu va mai fi limitat în timp: Guvernul vrea să îl mențină până în 2018

Sistemul de taxare inversă pentru cereale nu va mai fi limitat în timp: Guvernul vrea să îl mențină până în 2018

Un articol de: - 09 Aug 2013, 16:28
Sistemul de taxare inversă pentru cereale nu va mai fi limitat în timp: Guvernul vrea să îl mențină până în 2018 Foto: romanialibera.ro Economic
Sistemul de taxare inversă epntru comerțul cu cereale între firme nu va mai fi limitat în timp, Guvernul eliminând prevederea care stabilea că acest regim de taxare va expira la 31 mai 2014. Totodată, Executivul dorește să mențină acest sistem cel puțin până în 2018, relatează Mediafax.

Parlamentul a prelungit, în luna mai, cu încă un an taxarea inversă la cereale.Însă, prevederea a fost abrogată de Guvern la finele lunii iulie, prin modificarea Codului Fiscal, fără să mai fie introdus un alt termen de aplicare a taxării inverse.

Potrivit unui document oficial, Guvernul ar fi dorit să renunțe la a mai limita în timp, la anul 2014, aplicarea taxării inverse și intenționează să mențină sistemul și pe parcursul următorilor patru ani.

"Se elimină limitarea aplicării acestei măsuri până în anul 2014, iar în prezent nu există intenţia de a se renunţa la această prevedere până în anul 2018", se arată în document.

Autoritățile sunt de părere că regimul special de taxare reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de combatere a evaziunii fiscale, prin eliminarea "firmelor fantomă" care nu plătesc taxa pe valoarea adăugată.

Consiliul Uniunii Europene a decis de curând să introducă un ”mecanism de reacție rapidă” pentru combaterea fraudei în materie de TVA, care să permită statelor membre UE, inclusiv României, să extindă taxarea inversă în diferite sectoare, în cazuri justificate, fără a abuza.

Folosindu-se de această decizie, Guvernul va menține taxarea inversă la cereale pentru o perioadă nelimitată.