Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Site de recrutare din Germania vizitat de sute de mii de britanici după Brexit. Ce au de gând să facă aceștia

Site de recrutare din Germania vizitat de sute de mii de britanici după Brexit. Ce au de gând să facă aceștia

Un articol de: - 02 Iul 2016, 21:05
Site de recrutare din Germania vizitat de sute de mii de britanici după Brexit. Ce au de gând să facă aceștia foto: jobspotting.com Economic

Un site de recrutare din Germania se pare că a fost vizitat de sute de mii de britanici după ce a avut loc referendumul din Marea Britanie.

În urma votului pro Brexit, cel mai recent sondaj arată că 5% dintre votanți s-au gândit  deja la altceva, să își găsească un loc de muncă în altă țară, informează rt.com.

Numai în ultimele 10 zile au existat sute de mii de vizitatori din Marea Britanie”, a declarat fondatorul site-ului Hessam Levi.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Această companie numită Jobspotting, care se ocupă cu recrutarea oferă locuri de muncă în zece țări, precum Germania, Marea Britanie, Austria, Spania, Irlanda, dar și în alte state din afara Europei, cum ar fi Africa de Sud sau Argentina.

Imediat după ce s-au afișat rezultatele referendumului, site-ul german a înregistrat un trafic foarte mare, cei mai mulți vizitatori fiind din Marea Britanie.

„Vineri dimineata ne-am trezit și practic toate serverele noastre mai aveau puțin și luau foc, spune Lavi. Proprietarul site-ului mai adaugă faptul că vizitatorii din UK, de fapt, căutau oportunități de locuri de muncă în străinătate.

Cu toate acestea, Lavi nu a putut furniza statisticile care să arate câți dintre cetățenii din Marea Britanie au fost de fapt cetățeni britanici și care a fost ponderea lucrătorilor străini. Datele au indicat că 60% dintre utilizatori au scris în engleza britanică, iar 25% au scris în engleza americană.

„Starea de spirit este una de neîncredere și de șoc, sunt dezamăgiți și se întreabă ce se va întâmpla în lunile ce urmează”, a declarat Carrie King, editor al Journal de Jobspotting la BBC, explicând sentimentul general care i-a cuprins pe britanici și care i-a făcut să își caute un loc de muncă în altă parte din cauza acestor vremuri de incertitudine economică și politică ce a cuprins toată țara.

Cei care își caută acum un loc de muncă sunt în mare parte tineri cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani. Traficul mare pe site a fost reprezentat de această categorie. Cea mai mare parte a utilizatorilor au manifestat un mare interes pentru locurile de muncă din Berlin, în special în IT.

„Fără această libertate de mișcare, Londra  va avea de suferit”, a avertizat Levi, fondatorul site-ului de recrutare.

 

Citeşte mai multe despre:   britanic,   Brexit,   loc de munca,   angajati,   site,   Marea Britanie