Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Situația financiară din India atinge un prag critic: Investitorii se grăbesc să scoată banii din țară

Situația financiară din India atinge un prag critic: Investitorii se grăbesc să scoată banii din țară

Un articol de: - 20 Aug 2013, 15:50
Situația financiară din India atinge un prag critic: Investitorii se grăbesc să scoată banii din țară Foto: 123rf.com Economic

Rupia a atins, luni, un record negativ în fața dolarului american și s-a depreciat în ultimii doi ani cu până la 44%. În timp ce piața de capital se prăbușește, investitorii se grăbesc să își scoată banii din țară, relatează The Guardian.

Cu toate că premierul Manmohan Singh a încercat să liniștească lucrurile susținând că guvernul are suficiente rezerve pentru câteva luni, inflația ridicată, deficitul guvernamental uriaș și încetinirea economică arată un deznodământ nefericit.

Săptămâna trecută, politicienii au dezvăluit o serie de măsuri menite să susțină rupia, precum limitarea importurilor de aur, sport național pentru indieni, dar și limitarea importurilor de petrol.

Autoritățile au o abordare prea prudentă și aceste măsuri au un efect fix opus celui scontat. Guvernul dă impresia că se panichează”, a afirmat Anjalika Bardalai, senior analist la Eurasia Group, citată de CNN Money.  

Economiștii susțin de mai mult timp că India are nevoie de implementarea unor reforme economice structurale pentru a face un progras notabil.

În acest sens, Parlamentul a făcut un pas notabil în 2012, în momentul în care a ridicat restricțiile impuse asupra investițiilor străine directe.

Însă, banii nu s-au grăbit să ajungă în această țară deoarece firmele internaționale cer mai multe detalii și asigurări că noile reguli se vor menține și nu vor fi schimbate în funcție de acțiunile de pe scena politică.

Citeşte mai multe despre:   India,   investitori