?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Șoc pe piața creditelor imobiliare: Raiffeisen majorează avansul la 35% la lei şi la 40% la euro (VIDEO)

Șoc pe piața creditelor imobiliare: Raiffeisen majorează avansul la 35% la lei şi la 40% la euro (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 28 Ian 2016, 18:33
Economic

Cumpărarea unei locuinţe prin credit ipotecar devine de la o zi la alta mai dificilă. Raiffeisen Bank a decis recent să majoreze avansul pentru creditele imobiliare la 40 de procente din valoarea de cumpărarea a imobilului. Dacă şi celelalte instituţii bancare îi vor urma exemplul, numărul celor care îşi vor permite să apeleze la un credit pentru cumpărarea unei case va scădea puternic. Raiffaisen Bank va păstra aceleaşi condiţii de până acum pentru programul Prima Casă, după cum a precizat pentru B1TV.

Raiffeisen Bank face o mutare şocantă pentru întreaga piaţă bancară din România. Bancherii au decis să majoreze avansul pentru creditele ipotecare. Oferta băncii include un aport propriu de 35% pentru clienţii care solicită un împrumut în lei sau 40% pentru finanţările în euro. Decizia băncii este un răspuns la posibilitatea ca Proiectul Legii privind Darea în plată să devină un act normativ, cu implicaţii directe asupra domeniului bancar.

Șoc pe piața creditelor imobiliare: Raiffeisen majorează avansul la 35% la lei şi la 40% la euroContactaţi de B1 TV, reprezentanţii Raiffeisen au explicat că au modificat unele criterii la anumite împrumuturi, însă cel acordat prin programul Prima Casa, rămâne neschimbat.

"La creditele ipotecare standard am ajustat unele criterii de acordare, în special în ceea ce priveşte avansul, până la clarificarea legislaţiei cu impact în domeniul împrumuturilor cu garanţie imobiliar. O menţiune: Prima Casă se acordă în continuare fără modificări”, se arată într-un comunicat Raiffeisen Bank.

Nu de aceeaşi părere sunt însă oamenii, care cred că în curând un credit va fi extrem de greu de contractat.

“Sunt nişte escroci majoritatea băncilor profită. Şi băiatul meu intenţionează să-şi facă un credit pentru casă, dar nu cred că are şanse”, spune un cetățean supărat pe bancheri.

 „Nu aş face niciodată niciun credit eu”, spune un altul

Decizia Raiffeisen este deocamdata singulară pe piaţă, însă şi dacă ar fi adoptată de alte banci ar fi una sinucigaşă, avertizează avocatul Gheorghe Piperea.

„Avansul de 5% nu poate sub nicio formă să fie majorat, ori intri în programul Prima Casă și respecți coordonatele impuse, inclusiv avansul de 5%, ori ieși din Prima Casă”, a spus Piperea.

Oficialii Raiffeisen au anunţat ca au terminat plafonul alocat pentru 2015, inca din luna decembrie la creditul Prima Casă.

Citeşte mai multe despre:   banca,   Prima Casa
 
 
 
Loading...