Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Soluția lui Roubini: Spargeți băncile sau spânzurați bancherii

Soluția lui Roubini: Spargeți băncile sau spânzurați bancherii

Un articol de: - 09 Iul 2012, 15:54
Soluția lui Roubini: Spargeți băncile sau spânzurați bancherii Foto: bloomberg.com Economic

Cunoscutul economist și profesor universitar american Nouriel Roubni și-a exprimat opinia cu privire la scandalul de mianipulare a ratei Libor de către Barclays. Deși nu s-a referit în mod direct la acest scandal, el a spus, în  cadrul unui interviu acordat recent pentru Bloomberg, că multe din problemele structurale care se află la originea crizei financiare nu au fost rezolvate încă de la acel moment.

Roubini a explicat că stimulentele care motivează băncile să facă lucruri ilegale și imorale sunt încă prezente.

“Când ai în aceeaşi firmă şi servicii bancare comerciale, şi servicii de investiţii, de gestionare de active, brokeraj, asigurări, promovare pe pieţe, derivative... nu există niciun zid chinezesc şi vor fi conflicte masive de interese”, a declarat economistul. Cu alte cuvinte, aceste activități trebuie separate, pentru a evita conflictele de interese.

„Nimeni nu a intrat la puşcărie de la începutul crizei financiare. Băncile care încalcă legea scapă doar cu o amendă. Dacă o parte din bancheri ar fi băgaţi la închisoare, poate acest lucru îi va descuraja pe ceilalţi. Sau dacă i-am spânzura în plină stradă”, a mai spus Roubini.

Citeşte mai multe despre:   Bancă