Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Sorin Oprescu: Premierul e hotărât să meargă cu ce a început, să transforme RADET în societate comercială

Sorin Oprescu: Premierul e hotărât să meargă cu ce a început, să transforme RADET în societate comercială

Un articol de: - 02 Sep 2015, 16:54
Sorin Oprescu: Premierul e hotărât să meargă cu ce a început, să transforme RADET în societate comercială Foto: B1 TV Economic

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în urma discuțiilor cu Victor Ponta că premierul își va păstra poziția în ceea ce privește RADET, adică este hotărât să o transforme în societate comercială.

Oprescu a mai precizat că până la apariția actelor de fuziune dintre RADET și ELCEN, cele două societăți trebuie să-și rezolve problemele.

"RADET se va transforma în societate comercială, dar înainte de asta ne interesează să putem repara zonele cu risc mare de avarie. Ne facem socotelile ca să putem plăti în continuare jumătate din subvenţie. Dorinţa este să nu mărim preţul gigacaloriei", a spus Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

RADET a cerut, pe 21 martie 2014, la Primăria Municipiului Bucuresti, majorarea preţurilor şi tarifelor practicate, însă solicitarea a fost respinsă.

Pentru această fuziune, RADET trebuie transformată în societate comercială, decizie aprobată anul trecut de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Guvernul a aprobat în 27 martie 2014 fuziunea dintre RADET, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, şi ELCEN, care aparţine Ministerului Energiei.

RADET este cel mai mare datornic al ELCEN. În anul 2014, regia a înregistrat datorii de 3,83 miliarde lei, din care cea mai mare parte (3,6 miliarde lei) sunt către producătorul de energie termică.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu, declara, în iunie, că locuitorii Capitalei sunt în pericol de a rămâne fără căldură în această iarnă din cauza rețelelor vechi de peste 30 de ani și a faptului că Primăria Capitalei nu a alocat suficienți bani pentru investiții.

Citeşte mai multe despre:   Oprescu,   RADET