Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Sprijin de la Guvern pentru micile companii, afectate de criza COVID-19. Câți bani urmează să încaseze

Sprijin de la Guvern pentru micile companii, afectate de criza COVID-19. Câți bani urmează să încaseze

Un articol de: Andrei Vlad - 01 Iul 2020, 14:01
Sprijin de la Guvern pentru micile companii, afectate de criza COVID-19. Câți bani urmează să încaseze Foto: Inqum Photos / George Călin Economic

Pandemia de coronavirus a afectat puternic mediul de afaceri din România. Printre cele mai afectate companii din punct de vedere financiar se numără microîntreprinderile, pentru care Guvernul României promite un sprijin în valoare de 2.000 de euro. 

În jur de 50.000 de microîntreprinderi din România, afectate de COVID-19, vor beneficia de granturile de la Guvern, pentru finanțarea cheltuielilor privind stocurile, datoriile către furnizori, chiriile și utilitățile. 

Pentru această măsură, Guvernul alocă un buget de 100 de milioane de euro, potrivit Planului Național de Investiții și Relansare Economică. 33 de milioane de euro (160 de milioane de lei) sunt destinați pentru plata chiriilor în perioada în care activitatea firmelor a fost afectată de COVID-19.

 

În ce stadiu este IMM Invest

 

La începutul săptămânii, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a susținut că succesul IMM Invest este incontestabil, în condițiile în care 8.368 de firme au accesat programul, volumul creditelor acordate ajungând deja la 7,2 miliarde de lei. 

„Succesul IMM Invest incontestabil! Până acum: 8368 de firme!!! 7,2 miliarde lei credite acordate!!! Un record absolut! Deja creditele prin IMM Invest reprezintă 10,5% din stocul total de credite în lei pentru companii. Anul trecut rata lunară de creştere a stocului de credite pentru companii era de aproximativ un miliard de lei pe lună. Aşa cum anticipam, IMM Invest, lansat de guvernul PNL, este cel mai important program pentru IMM -uri din ultimii 30 de ani”, a scris ministrul Finanțelor, pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Guvernul Romaniei,   coronavirus