Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Sprijin pentru România. Comisia Europeană a aprobat investiții de aproape 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de infrastructură și pentru îmbunătățirea capacității de răspuns în caz de dezastre

Sprijin pentru România. Comisia Europeană a aprobat investiții de aproape 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de infrastructură și pentru îmbunătățirea capacității de răspuns în caz de dezastre

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Sep 2020, 16:23
Sprijin pentru România. Comisia Europeană a aprobat investiții de aproape 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de infrastructură și pentru îmbunătățirea capacității de răspuns în caz de dezastre Foto: pixabay.com Economic

Comisia Europeană anunță că a aprobat o investiție de 875,5 milioane de euro, din Fondul de coeziune, pentru prima etapă de construcție a autostrăzii Sibiu - Pitești. De asemenea, executivul comunitar și-a dat acceptul și pentru un proiect în valoare de 578,4 milioane de euro pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a României în caz de dezastre.

 

Comisia Europeană, ajutor pentru infrastructura românească

 

România va primi din Fondul de coeziune 875,5 milioane de euro, pentru prima etapă de construcție a autostrăzii Sibiu - Pitești.

Comisarul european Elisa Ferreira a precizat că autostrada Sibiu-Pitești va elimina un blocaj major în rețeaua de transport din România, va scurta durata călătoriilor și va reduce costurile. Investiția va avea un impact pozitiv asupra economiei. 

„Acest proiect va elimina un blocaj major în rețeaua de transport din România, ceea ce va spori siguranța rutieră, va scurta durata călătoriilor și va reduce costurile pentru pasageri și mărfuri. Proiectul va avea un impact extrem de pozitiv asupra economiei și a calității vieții populației locale”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme.

Aceasta va fi prima autostradă care traversează Munții Carpați, asigurând conectivitate nestingherită în România pe coridorul Rin-Dunăre al rețelei transeuropene de transport.

Proiectul ar trebui să fie operațional din 2026. 

 Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Sute de milioane de euro, bani UE, pentru îmbunătățirea capacității de răspuns în caz de dezastre

 

Comisia Europeană a aprobat și un proiect în valoare de 578,4 milioane de euro pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a României în caz de dezastre. Obiectivul investiției este salvarea de vieți și reducerea pe cât posibil a daunelor materiale.

„Datorită acestei investiții din fonduri UE, serviciile de urgență ale României vor fi în măsură să răspundă în mod eficient la evenimente cu frecvență redusă și de mare impact, cum ar fi inundațiile, cutremurele sau accidentele nucleare. Acest lucru este deosebit de relevant pentru o țară precum România, care se confruntă cu un risc ridicat de catastrofe naturale din cauza topografiei și a rețelei sale dense de râuri și pâraie. O mai bună pregătire a României va aduce, de asemenea, beneficii altor țări în cazul unor dezastre în străinătate, în conformitate cu spiritul european de solidaritate și cu acordurile internaționale”, a explicat Elisa Ferreira.