Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Standard and Poor’s a scăzut ratingurile de credit ale ArcelorMittal în categoria junk, nerecomandată investitorilor

Standard and Poor’s a scăzut ratingurile de credit ale ArcelorMittal în categoria junk, nerecomandată investitorilor

Un articol de: - 03 Aug 2012, 18:06
Standard and Poor’s a scăzut ratingurile de credit ale ArcelorMittal în categoria junk, nerecomandată investitorilor Foto: finantistii.ro Economic

Agența de rating Standard and Poor’s a scăzut cu o treaptă ratingurile de credit pe termen lung și scurt atribuite ArcelorMittal, de la BBB/A-3 la ‚BB plus/B, la categoria „junk,” nerecomandată investitorilor, cu persoectivă negativă. Finanțiștii de la Standard and Poor’s estimează un declin al industriei oțelului, din cauza încetinirii creșterii economiei mondiale.

Acțiunile ArcelorMittal au scăzut pe bursa din New York cu 11 procente joi seară, la valoarea de 14,19 dolari. La începutul lunii iunie, ele se tranzacționau cu 13,28 dolari, cel mai scăzut nivel din ultimele 52 de săptămâni, relatează Capital.

Pe lângă dificultățile în care se află industria oțelului, Standard and Poor’s au revizuit acest rating în scădere și din cauza perspectivelor economice, în special cele din Europa. Mai mult, scăderea cu 20 de procente a prețului oțelului și al materiilor prime în ultimele două luni arată că industria este într-un declin mai accentuat decât s-a estimat anterior.

Retrogradarea ArcelorMittal ține cont și de rezultatele financiare raportate de această companie pentru al doilea trimestru din acest an, mai scăzute decât se prognozase. Profitul ArcelorMital a scăzut în această perioadă cu 28 la sută, deoarece criza din zona euro a afectat cererea, iar prețurile au scăzut.

Cererea pentru oțel pe plan mondial ar urma să încetinească la 3,6 la sută în acest an, comparativ cu 5,6 procente în 2011. În Europa, declinul ar putea fi de 1,2 la sută.

Citeşte mai multe despre:   pret,   Bursa de Valori,   New York,   Zona Euro