Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Statul român trebuie să plătească austriecilor de la OMV daune în valoare de 300 de milioane de lei

Statul român trebuie să plătească austriecilor de la OMV daune în valoare de 300 de milioane de lei

Un articol de: George Lupu - 29 Iul 2020, 11:34
Statul român trebuie să plătească austriecilor de la OMV daune în valoare de 300 de milioane de lei Economic

Statul român trebuie să plătească daune în valoare de 300 de milioane de lei  austriecilor de la OMV Petrom, în urma procesului itentat împotriva Ministerului Mediului. Tribunalul Arbitral a emis pe data de 9 iulie 2020 decizia finală în arbitrajul iniţiat de OMV Aktiengesellschaft (OMV AG) la Camera Internaţională de Comerţ de la Paris împotriva Ministerului Mediului din România și a dat câștig de cauză companiei.

OMV a acţionat în judecată statul român la data de 7 martie, la Curtea de Arbitraj de la Paris, pentru costurile suportate de OMV Petrom cu privire la lucrări de dezafectare de sonde şi refacere a mediului. OMV a reclamat faptul că Guvernul nu a plătit o parte din cheltuielile legate de poluarea istorică şi de dezafectarea sondelor, potrivit datelor care apar în raportul pe 2016 al companiei austriece.

Tribunalul arbitral a solicitat Ministerului Mediului din România să ramburseze OMV Petrom S.A. suma de 287,62 milioane de lei (aproape toată suma solicitată iniţial) şi dobânda aferentă, scrie economica.net.

În aprilie 2016, OMV a notificat statul român cu privire la o serie creanţe neplătite de partea română în legătură cu anumite obligaţii de dezafectare a unor sonde şi de refacere a mediului, în valoare cumulată de aproximativ 34 milioane de euro.

OMV şi statul român au avut la dispoziţie 180 de zile pentru a rezolva în mod amiabil neînţelegerea.

Citeşte mai multe despre:   OMV,   Ministerul Mediului