Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Stroe avertizează că Dacia și-ar mai putea întrerupe producția anul acesta

Stroe avertizează că Dacia și-ar mai putea întrerupe producția anul acesta

Un articol de: - 28 Iun 2012, 11:42
Stroe avertizează că Dacia și-ar mai putea întrerupe producția anul acesta Foto: 0-100.hotnews.ro Economic

Activitatea Uzinei Dacia ar putea fi oprită din nou anul acesta, după ce, săptămâna aceasta, angajații săi au fost trimiși acasă timp de două zile. Potrivit lui Constantin Stroe, vânzările Dacia sunt în scădere în țară și, dacă nu-și revin, situația de săptămâna aceasta se va repeta, relatează Economica.net.

„În momentul în care doar 9% din vânzări se duc la tine în ţară avem o problemă. Probabil vor mai fi şi alte zile de pauză de producţie, însă noi încercăm să echilibrăm producţia şi vânzările astfel încât să reducem la minim aceste pauze”, a declarat vicepreședintele Dacia, Constantin Stroe.

El a explicat că Dacia are nevoie de un hectar de parcare la 1.400 de mașini însă uzina de la Pitești poate stoca maxim 7.000 de vehicule. Iar dacă atinge această limită, nu mai poate produce, având în vedere că mașinile nu se vând.

Totuși, Dacia nu va recurge la disponibilizări anul acesta, deși este unul dificil, datorită portofoliului de comenzi pe care îl are, a precizat Stroe.

Uzina Dacia și-a întrerupt anul acesta activitatea în șase zile: 30 martie şi 2 aprilie, 18 - 19 iunie, 25 şi 26 iunie. Angajaţii de la producţia de vehicule primesc 85% din salariu în zilele respective.

Uzina de la Mioveni şi-a întrerupt activitatea de producţie luni şi marţi, din cauza unor dificultăţi de aprovizionare, în urma unei greve care avut loc la un furnizor de subansamble din Franţa.

În zilele de 18 şi 19 iunie producţia a fost oprită din cauza scăderea comenzilor şi acumularea de stocuri atât pe platforma Mioveni, cât şi în reţeaua comercială.

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Automobile Dacia, au stat acasă aproximativ 8.000 dintre cei 14.000 de angajaţi.

Vicepreşdintele Sindicatului Automobile Dacia, Ilie Iordache a mai precizat că în data de 2 iulie, zi preconizată iniţial pentru o oprire asemănătoare, s-a revenit la decizie şi se va lucra.

Citeşte mai multe despre:   Dacia