Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Studenții care vin în București mai pot profita doar o lună de prețuri mai scăzute ale chiriilor. Din octombrie prețurile pot crește și cu 15%

Studenții care vin în București mai pot profita doar o lună de prețuri mai scăzute ale chiriilor. Din octombrie prețurile pot crește și cu 15%

Un articol de: - 30 Aug 2015, 13:30
Studenții care vin în București mai pot profita doar o lună de prețuri mai scăzute ale chiriilor. Din octombrie prețurile pot crește și cu 15% Foto: ZF.ro Economic

Studenții care se întorc în Capitală pot profita acum de prețurile reduse lansate de proprietarii care își închiriază locuințele, informează B1 TV. În această perioadă chiriile sunt mai mici cu 10, 15%, comparativ cu luna iulie, şi abia în câteva săptămâni tarifele ar putea reveni la nivelul inițial.

Analiştii imobiliari atrag atenţia că doar în lunile august şi septembrie chiriile mai pot fi negociate, întrucât din octombrie studenţii încep să îşi caute o locuinţă în care să stea temporar, iar preţurile vor creşte.

”Puseul de creştere al preţurilor chiriilor în luna septembrie şi octombrie, poate ajunge la 10, 15 % astfel încât studenţii, dacă se grăbesc să şi închirieze acum, sigur că o vor putea face la un preț mai bun decât la 1 octombrie”, a declarat Radu Zilișteanu, analist imobiliar.

Cele mai substanţiale reduceri de preţ pot fi obţinute pentru apartamentele şi garsonierele din cartierele situate în sud vestul şi estul Capitalei.

”În general studenţii nu caută zone centrale, ci cartiere periferice ale oraşului, Berceni, Militari, Titan, însă de regulă sunt condiţionaţi de apropierea de o staţie de metrou”, a a mai susținut analistul imobiliar.

În Militari, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 80 de euro pe lună, potrivit site urilor de imobiliare. Apartamentele de două camere se închiriază pentru minimum 210 de euro, în timp ce la trei camere chiria minimă percepută este de 250 de euro pe lună.

O mare parte dintre tineri au testat deja piaţa şi sunt pe punctul de a semna un contract pentru a economisi bani. Mulţi studenţi se gândesc şi la varianta de a locui cu un coleg pentru ca sumele cheltuite pentru chirie şi întreţinere să se înjumătăţească.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti,   Capitala,   preturi