Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Studenții români din Marea Britanie se tem de efectele Brexit-ului: "Ne este frică de ce va urma. Este posibil să nu putem termina facultăţile la care suntem înscrişi"

Studenții români din Marea Britanie se tem de efectele Brexit-ului: "Ne este frică de ce va urma. Este posibil să nu putem termina facultăţile la care suntem înscrişi"

Un articol de: - 03 Iul 2016, 20:40
Studenții români din Marea Britanie se tem de efectele Brexit-ului: "Ne este frică de ce va urma. Este posibil să nu putem termina facultăţile la care suntem înscrişi" foto: romaniatv.net Economic

Odată cu apropierea Brexitului, studenţii români au început să-şi facă griji pentru ce va urma. Aceștia se tem că li se vor încheia carierele chiar înainte să înceapă.

„Aşa-zisele student-loans vor fi mult mai dificil de obţinut, dacă nu chiar imposibil. Ne este frică de ce va urma: este posibil să nu putem termina facultăţile la care suntem înscrişi, pentru că UK este o ţară extrem de scumpă şi nu ne putem permite cheltuielile.”, a spus un tânăr student în Marea Britanie, conform ZF.

„Eu urmăream numărătoarea în timp real. Procentele se duceau înainte si înapoi, practic de la minut la minut. Noroc că am fost inspirat şi mi-am retras economiile cu o zi înainte de vot. Dacă nu făceam asta, pierdeam peste 500 de lei, fiindca economiile mele erau în lire.”, a spus Florin-Vlăduţ Ţifer, câştigător al premiului al II-lea la concursul NASA Ames Space Settlement Design Contest din 2013 şi student la Kingston University în Londra.Nu o să-ți vină să crezi CÂT costă un meniu de nuntă gătit de către chef Florin Dumitrescu

 „Eu am văzut pericolul, dar am continuat să sper că nu vor face o gafă de asemenea proporţii. Adevărul este că englezii nu sunt educaţi politic şi merg pe spiritul turmei.”, a mai spus Ţifer. „Cred că vom vedea nişte mişcări foarte interesante în următoarele luni. Regatul Unit nu voia să iasă cu adevărat din UE, probabil o vor întoarce cumva. Dar şi dacă reuşesc să rămână în Uniune printr-un nou referendum, Germania nu va fi prea fericită.”, a continuat studentul.

Majoritatea voturilor pentru a părăsi Uniunea Europeană au aparţinut celor din nordul Regatului, adică populaţiei îmbătrânite, iar majoritatea fără studii superioare.

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Marea Britanie