Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Studiu: Cluj Napoca este cel mai atractiv oraş din România. Ce orașe completează topul

Studiu: Cluj Napoca este cel mai atractiv oraş din România. Ce orașe completează topul

Un articol de: B1 TV - 20 Mai 2017, 21:17
Studiu: Cluj Napoca este cel mai atractiv oraş din România. Ce orașe completează topul Foto: wikimedia.org Economic

Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca, datorită calităţii vieţii. Potrivit un studiu al Băncii Mondiale, Cluj Napoca este cel mai atractiv oraş din România, urmat de Timişoara şi Bucureşti, informează B1 TV. 

Peste 15% dintre români vor să se mute la Cluj Napoca, 14% în Capitală şi peste 11 % în Timişoara. De ce vor românii să trăiască în Cluj Napoca? Pentru calitatea vieţii, dar şi a serviciilor de sănătate din oraş, educaţie universitară, dar şi locuri de muncă atractive, relevă studiul făcut de Banca Mondială în colaborare cu Comisia Europeană. 

Bucureştiul este al doilea oraş în topul preferinţelor românilor, urmat de Timişoara.

Marcel Ionescu-Heroiu, Expert Senior Dezvoltare Urbană la Banca Mondială, a declarat pentru Mediafax că, având la bază acest studiu, autorităţile publice locale şi naţionale vor fi convinse de importanţa oraşelor pentru dezvoltarea ţării.

Acesta a precizat că datele studiului arată şi o inversare a trendului în ceea ce priveşte mutarea românilor, în condiţiile în care 66,5% au spus că s-ar muta în ţară faţă de 31,25% care au spus că s-ar muta în străinătate.

Chestionarul Băncii Mondiale a fost aplicat la nivel naţional în perioada martie - aprilie 2017, pe un eşantion de 1.250 de respondenţi. Aceştia au fost întrebaţi în ce oraş din România s-ar muta dacă ar avea posibilitatea să se mute în alt oraş faţă de cel în care locuiesc.
 

Citeşte mai multe despre:   studiu,   Stiri Cluj-Napoca,   Stiri Timisoara,   Stiri Bucuresti,   Banca Mondiala