Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Studiu despre cum să “ucizi” industria spam-urilor

Studiu despre cum să “ucizi” industria spam-urilor

Un articol de: - 20 Mai 2011, 18:13
Studiu despre cum să “ucizi” industria spam-urilor Foto: dak.com Economic

O echipă de specialişti IT de la Universitatea din California a realizat un studiu menit să elimine mesajele spam generate de asa-zisele reţele zombie, care încarcă conturile utilizatorilor de internet, informează The New York Times.

Cercetătorii au petrecut luni la rând încercând să atragă toate spam-urile cu putință înainte de a cumpăra produse în valoare de mii de dolarii prin reclamele trimise prin mesajele spam.

În urma studiului, aceştia au descoperit că doar trei companii financiare autorizau 95% din tranzacţiile online prin care se vindeau medicamente şi tratamente naturiste. În cazul în care companiile respective ar fi sistat respectivele plăţi, întregul fond monetar care susţine industria spam-urilor ar fi fost compromis.

Specialiştii au analizat aproape un milion de mesaje spam şi au cheltuit căteva mii de dolari pentru 120 de tranzacţii, cu o valoare individuală de până la 277 de dolari.

“Dacă un grup de companii ca acestea ar refuza să autorizeze plăţile prin card de credit la retaileri, întregul fond care susţine industria spam-urilor ar fi suspendat”, a declarat cercetătorul Stefan Savage de la Universitatea din California, San Diego, care a colaborat cu o echipă de la Berkley la Institutul Internațional de Științe Computaționale.

Visa, cea mai mare companie de plăți online prin intermediul cărților de credit, a refuzat să facă comentarii în acest sens.

„Până la urmă, spam-urile fac parte din industria publicitară. Totuşi, funcţionează doar dacă găseşti o metodă de a lua banii oamenilor”, a adăugat Stefan Savage.

Citeşte mai multe despre:   mesaj,   internet,   medicamente,   publicitate