Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic SUA, ajutor financiar în valoare de 300 de milioane de dolari pentru orașul falimentar Detroit

SUA, ajutor financiar în valoare de 300 de milioane de dolari pentru orașul falimentar Detroit

Un articol de: - 28 Sep 2013, 19:58
SUA, ajutor financiar în valoare de 300 de milioane de dolari pentru orașul falimentar Detroit Foto: Telegraph.co.uk Economic

Statele Unite au anunţat vineri deblocarea a peste 300 de milioane de dolari ca ajutor, în mare parte public, pentru a veni în sprijinul oraşului Detroit care s-a declarat în luna iulie în faliment.

Orașul, fost centru al producției de automobile, a fost grav afectat de procesul de dezindustralizare a țării, cât și de criza imobiliară.

Astfel, 150 de milioane de dolari vor fi alocate refacerii sau dărmârii caselor în ruină, altele 30 de milioane vor fi alocate îmbunătățirii siguranței publice și luptei împotriva crimei și reducerii timpului de așteptare pentru apelurile de urgență, explică Casa Albă, citată de AFP.

Rata criminalităţii din Detroit nu a fost niciodată atât de ridicată în ultimii 40 de ani, iar poliţia are nevoie în medie de 58 de minute pentru a ajunge la locul unui apel, faţă de 11 minute la nivel naţional.

Casa Albă a mai făcut cunoscut că 140 de milioane de dolari din fondurile federale vor fi investiţi pentru ameliorarea reţelei de transport public a oraşului.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   ajutor financiar