Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Statele Unite au oprit rambursarea cheltuielilor de infrastructură făcute de România în sprijinul trupelor de Marină staționate în țara noastră

Statele Unite au oprit rambursarea cheltuielilor de infrastructură făcute de România în sprijinul trupelor de Marină staționate în țara noastră

Un articol de: Andreea Marin - 21 Mar 2019, 22:30
Statele Unite au oprit rambursarea cheltuielilor de infrastructură făcute de România în sprijinul trupelor de Marină staționate în țara noastră Sursa: Pixabay Economic

Statele Unite au oprit decontarea cheltuielilor de infrastructură ale României în beneficiul trupelor americane de Marină, în cadrul asa-numitului program de susținere a națiunii-gazdă, scrie Profit.ro.

Acest program al SUA constă în rambursarea banilor pe care statul român îi plătește pentru instalarea, operarea și întreținerea elementelor de infrastructură care sunt de folos marinarilor SUA din facilitățile militare românești, conform Curții de Conturi, care a descoperit acest lucru în urma unui audit financiar la MApN. 

"La data auditului existau facturi în sumă de 1.913 mii euro neachitate, din care suma de 1.394 mii euro trebuia achitată către un operator economic, care a acționat în instanță Ministerul Apărării Naționale la Tribunalul Dolj.

La nivelul conducerii ministerului s-au efectuat demersuri pentru a identifica posibilitățile legale pentru achitarea debitelor restante de la bugetul de stat, dar, în lipsa prevederilor bugetare, aceasta nu s-a putut realiza", mai menționează Curtea de Conturi. 

Decontarea acestor cheltuieli a început în anul 2017 , când a fost alocată suma de 3,61 milioane euro, din care au fost utilizați 1,938 milioane euro.

Dar, din ianuarie 2018, decontările au încetat.

Mai exact, sprijinul american prin care erau rambursate cheltuieli specifice se referă  la susținerea proiectului US Navy Host Nation Program.

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite