Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ideea subvenționării CE Oltenia, refuzată de marii consumatori de energie

Ideea subvenționării CE Oltenia, refuzată de marii consumatori de energie

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Oct 2019, 11:21
Economic

Asociaţia Marilor Consumatori de Energie din România (ABIEC; n.r.) atrage atenţia, potrivit unui comunicat de presă, că preţul mare al energiei afectează competitivitatea industriei româneşti.

Mai mult, aceasta consideră că unele companii ar putea fi nevoite să-şi mute capacităţile de producţie în afara ţării.

S-A TERMINAT! FINAL TRIST PENTRU SILVIU PRIGOANĂ! DIN PĂCATE A PIERDUT LUPTA! ADRIANA BAHMUŢEANU, ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

Asociația îşi manifestă îngrijorarea profundă privitor la demersurile autorităţilor, anunţate în presă, în legătură cu mecanismul de sprijin pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO) prin care, timp de 10 ani, toţi consumatorii finali de energie electrică ar urma să plătească până la 10,5 miliarde de lei pentru a susţine costurile cu certificatele de emisii pe care CEO trebuie să le cumpere pentru a produce energie electrică.

SCANDAL ÎN SHOWBIZ! ANAMARIA PRODAN, PĂRUITĂ DE REGHECAMPF! A PĂCĂTUIT ÎN SECRET! ASTA DA BOMBĂ (GALERIE FOTO)

”Industria se află în mari dificultăţi din cauza preţului energiei electrice şi al gazelor, a tuturor taxelor şi schemelor de sprijin pe care este obligată să le susţină (...)Asistăm neputincioşi la distrugerea competitivităţii companiilor din România chiar de propriii aleşi, într-o realitate în care industria este ignorată atunci când se elaborează nenumărate strategii, programe, politici şi scheme de susţinere. Reprezentăm industrii care realizează produse cu valoare adăugată mare, angajăm sute de mii de oameni direct şi indirect şi, în ciuda rolului important pe care îl jucăm în economia României, constatăm că măsurile Guvernului duc la pierderea avantajelor competitive pe pieţele internaţionale”, a declarat Marian Năstase, preşedintele ABIEC.

NU ESTE O GLUMĂ! MOGA S-A ÎNSURAT CU MARIA CIOBANU! ''SUNT CEL MAI FERICIT OM DE PE PLANETĂ''

Asociaţia Marilor Consumatori de Energie din România consideră că noile taxe anunţate de Guvern vor scoate din piaţă companiile industriale deoarece companiile din cadrul Asociaţiei nu mai au mecanisme suplimentare de a eficientiza consumul de energie în procesele lor de producţie.

Schema gândită de Guvern pentru susţinerea CE Oltenia este făcută fără consultarea marilor consumatori de energie care sunt obligaţi să plătească şi certificatele de CO2 ale producătorului de energie, care oricum sunt incluse în preţul uriaş al MWh, transmite Agerpres, citată de economica.net.

În acest context, ABIEC solicită autorităţilor competente consultarea cu marii consumatori industriali şi cu toate părţile afectate de noi scheme suport, pentru găsirea de soluţii care, pe de o parte, să securizeze producţia de energie a României, iar pe de altă parte să vină în sprijinul menţinerii competitivităţii industriei româneşti.

 

 
Loading...