Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic LOVITURĂ GREA pentru cei care obişnuiesc să bea răcoritoare cu zahăr: Vor fi ARŞI la BUZUNAR! De când vor creşte preţurile

LOVITURĂ GREA pentru cei care obişnuiesc să bea răcoritoare cu zahăr: Vor fi ARŞI la BUZUNAR! De când vor creşte preţurile

Un articol de: B1.ro - 26 Noi 2018, 23:02
LOVITURĂ GREA pentru cei care obişnuiesc să bea răcoritoare cu zahăr: Vor fi ARŞI la BUZUNAR! De când vor creşte preţurile Economic

Veşti proaste pentru iubitorii băuturilor îndulcite cu zahăr. În curând, aceste băuturi ar putea fi supraimpozitate, prin urmare preţul lor la raft ar putea creşte.
Propunerea legislativă privind accizarea băuturilor răcoritoare care au un conţinut ridicat de zahăr, a trecut luni de Senat, prin adoptare tacită, ca urmare a împlinirii termenului pentru dezbatere şi adoptare, informează Agerpres.

Iniţiativa prevede introducerea băuturilor răcoritoare cu un conţinut ridicat de zaharuri libere în categoria produselor pentru care se percep, direct sau indirect, taxe speciale asupra consumului (accize armonizate), precum şi exceptarea de la plata accizelor a sucurilor din fructe fără adaos de zaharuri, a băuturilor răcoritoare destinate consumului propriu fabricate de persoanele fizice şi a băuturilor răcoritoare produse pe loc, prin stoarcere, vândute neîmbuteliate, prevede proiectul iniţiat de parlamentari din tot spectrul politic.

Propunerea defineşte băuturile răcoritoare cu un conţinut ridicat de zaharuri libere ca fiind "acele băuturi cu un conţinut de zaharuri libere de cel puţin cinci grame la 100 de mililitri de peodus, inclusiv acele băuturi care au zaharuri libere adăugate care împreună cu zaharurile intrinseci depăşesc limita menţionată".

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest act normativ. Iniţiativa va ajunge la Camera Deputaţilor, care este for decizional. 

Citeşte mai multe despre:   Camera Deputatilor,   Senat