Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Sute de terenuri din Vadu și Corbu, rechiziționate pentru construcţia conductei care va transporta gazele din Marea Neagră

Sute de terenuri din Vadu și Corbu, rechiziționate pentru construcţia conductei care va transporta gazele din Marea Neagră

Un articol de: B1.ro - 12 Iul 2018, 16:07
Economic

Bătălia care s-a dat în ultimii ani pentru terenurile din zona Corbu-Vadu, județul Constanța, nu a avut miză turistică. Adevărata afacere abia acum începe, iar miza este una energetică.

Ministerul Energiei anunță începerea despăgubirii proprietarilor de terenuri pe unde va trece conducta care va transporta gazele din Marea Neagră – BRUA.

Astfel, terenurile a sute de proprietari pe care urmează să fie realizat un prim tronson de 24 de kilometri al conductei care va aduce gazele din Marea Neagră în sistemul național vor fi scoase pe durata de derulare a proiectului din circuitul agricol, scrie Digi 24.

”Proiectul, în integralitatea sa, presupune construirea unui conducte de transport gaze naturale cu diametrul DN500 și presiune de proiectare 55 bar, în lungime de 24,37 km, de la terminalul de gaze prevăzut a fi amplasat în zona localității Vadu, până la cuplarea în conducta existentă de transport gaze internațional Tranzit 1”, explică Ministerul Energiei.

 
 
 
Loading...