Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Tabără: Farmers' Ethanol vrea să investească 150 milioane de dolari în România

Tabără: Farmers' Ethanol vrea să investească 150 milioane de dolari în România

Un articol de: B1 TV - 01 Mai 2011, 16:12
Tabără: Farmers' Ethanol vrea să investească 150 milioane de dolari în România Foto: evz.ro Economic

Farmers' Ethanol plănuieşte să investească aproximativ 150 de milioane de dolari în România în crearea unui complex pentru producţia de bioetanol şi creşterea animalelor, potrivit unei declaraţii date de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

"Compania americană intenţionează să realizeze nişte ferme integrate, şi pentru producţie zootehnică, şi producţie vegetală, care se combină şi cu producerea de energie. La acestă dată nu este nicio astfel de investiţie în România", a spus Tabără, citat de Mediafax.

Tabără a declarat că firma americană vrea să concesioneze teren, dar în principiu îşi propune să lucreze în parteneriat cu investitori români.

"Pot începe investiţiile în câteva luni. Ei au deja o localizare a acestor proiecte, în partea de sud a ţării, respectiv judeţele Giurgiu, Teleorman şi Olt, partea de vest, cu judeţele Timiş şi Arad, şi partea centrală şi de nord-vest a Transilvaniei. Statul român îi poate sprijini prin faciliăţi, pentru că la producţia de biomasă, de exemplu, folosesc certificatele verzi. Acum se aşteaptă răspunsul la notificările Guvernului la Comisia Europeană pentru acordarea de facilităţi", a precizat ministrul.

Proiectul, denumit "Farmers Agri Energy", include o fabrică de bioetanol, o fabrică de concentrat proteic pentru hrana animalelor, şi o fermă de animale, la care se adaugă o uzină de tratare a dejecţiilor de animale şi utilizare a metanului rezultat din producerea de energie şi o uzină de tratare a apei.

Investiţia va fi de aproximativ 150 de milioane de dolari şi va crea peste 2.500 de noi locuri de muncă.

Citeşte mai multe despre:   investitie,   ministrul Agriculturii,   Ministerul Agriculturii,   energie,   agricultura