?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Tăriceanu (ALDE): „OUG 114 rămâne, dar s-ar putea să facem anumite ajustări. A creat o tulburare, să zicem așa”

Tăriceanu (ALDE): „OUG 114 rămâne, dar s-ar putea să facem anumite ajustări. A creat o tulburare, să zicem așa”

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 22:44
Economic

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului și liderul ALDE, susţine că Ordonanţa de Urgenţă 114 din decembrie 2018 rămâne în picioare, dar există posibilitatea să sufere anumite ajustări, potrivit Agerpres.

„Ordonanţa 114 rămâne. S-ar putea să facem anumite ajustări (...) Ordonanţa s-ar putea să nu fie perfectă. S-ar putea, şi asta poate să se constate acum, că sunt anumite efecte care nu au fost suficient studiate. (...) Economia, din păcate, este o ştiinţă, dar ea nu este întotdeauna o ştiinţă perfect matematică. Nu pui necunoscutele în ecuaţie, îşi dă rezultatele şi cu asta ai încheiat. Vezi de foarte multe ori efectele ca urmare a măsurilor şi cred că cel mai grav este să fim surzi la anumite semnate care vin din piaţă şi să refuzăm dialogul. Cred că este obligaţia noastră, ca prin dialog, să vedem ce putem face", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu marţi, în cadrul unei emisiuni la TVR.

În acest context, Tăriceanu a precizat că, miercuri, se va întâlni cu toate companiile mari din domeniul energiei, pentru a vedea dacă e nevoie de anumite corecţii. Totuși, el a recunoscut că Ordonanța a creat anumite „tulburări” în mediul bancar.

„În momentul de faţă, ca urmare a Ordonanţei 114, care a creat o «tulburare», să zicem aşa, i-a pus pe unii pe gânduri - «ce facem?» - şi-au dat seama că trebuie să facă ceva. Cine? Pe de o parte şi Banca Naţională, care încearcă să caute o soluţie mai bună, dar şi mediul bancar", a precizat acesta.

Totodată, demnitarul a mai susținut că, pe lângă „taxă pe lăcomie" şi măsurile din domeniul energiei, Ordonanţa ar putea avea efecte benefice prin majorarea salariului minim în domeniul contrucţiilor. În opinia acestuia mărirea salariului minim neimpozabil pentru muncitorii din construcţii va scoate munca „la negru" la suprafaţă şi îi va a-i readuce acasă pe cei care lucrează în acest domeniu în străinătate.

"Ordonanţa a intrat în vigoare pe anumite segmente. Altele sigur că vor putea fi discutate. Poate în legătură cu ceea ce este de făcut în domeniul bancar o să ne mai luăm un timp suplimentar", a conchis Tăriceanu.

Citeşte mai multe despre:   calin popescu tariceanu,   oug 114
 
 
 
Loading...