Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Țările G20 vor să-şi crească produsul intern brut colectiv cu 2,1% până în 2018

Țările G20 vor să-şi crească produsul intern brut colectiv cu 2,1% până în 2018

Un articol de: - 16 Noi 2014, 14:26
Țările G20 vor să-şi crească produsul intern brut colectiv cu 2,1% până în 2018 Foto: abc.net.au Economic

Statele membre ale grupului celor mai mari 20 de economii ale lumii (G20), au convenit să-şi crească produsul intern brut colectiv cu 2,1% până în 2018, prin sprijinirea comerţului, informează Bloombreg.

Totodată, membrii G20 au atras atenţia asupra necesităţii revenirii economiei globale pentru crearea de locuri de muncă.

"Revenirea economică la nivel global este slabă, neuniformă şi nu asigură locurile de muncă necesare. Ne angajăm că lucrăm ca parteneri pentru a sprijini creşterea, pentru a întări rezistenţa economică şi instituţiile globale", se arată în comunicatul emis la finalul summit-ului din Australia.

Grupul a convenit asupra necesităţii sprijinirii comerţului prin scăderea costurilor, optimizarea procedurilor vamale şi reducerea reglemetărilor.

"Comerţul este o componentă importantă a agendei politicilor globale şi câştigurile ar putea fi imense prin continuarea integrării comerţului. În mod similiar, G20 a făcut un progres lăudabil în domenii ca reglementările financiare şi taxele la nivel internaţional", a declarat Christine Lagarde, şeful Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Reforma FMI prin care instituţia doreşte să acorde o reprezentare echitabilă economiilor emergente în cadrul G20 rămâne o prioritate, iar liderii sunt "dezamăgiţi" de întârzierile apărute în implementarea schimbărilor convenite în 2010, potrivit comunicatului.

Citeşte mai multe despre:   Australia